Syv suveræne børnefilm til efterårsferien

God efterårs-film-fornøjelse til hele familien fra Filmstriben.dk.

Det er atter blevet efterår, med dertil hørende varm kakao, et tæppet i sofaen og en god film. Her er syv skønne underholdende film fra hele verden, der kan ses af de fleste børn, og de voksne kan uden problemer også kigge med.

De syv film har alle det tilfælles, at filmens hovedpersoner af den ene eller den anden grund, må rejse bort fra deres hjem, og det medfører selvfølgelig at der opstår diverse problemer undervejs.

Om man er en japansk heks under uddannelse, en lille dansk pige der savner sin bamse, en svensk dreng der mister sin mor, en amerikansk dreng der løber hjemmefra, en tysk pige der møder en uregerlig hest, en illegal immigrant i Belgien, eller en afrikansk dreng der hjælper en girafunge, kan alle få brug for hjælp og vejledning på rejsen.

Kiki den lille heks

Kiki er en 13-årig heks der rejser hjemmefra, for det gør man i hendes familie. Med sig har hun sin mors flyvende kost og sin talende kat. Kiki må lære at klare sig selv, men får heldigvis masser af hjælp af folk i den nye by.

Filmen er baseret på den skønne japanske tegnefilm af samme navn, lavet af mesterinstruktøren Hayao Miyazaki i 1989.

Se filmen ”Kiki den lille heks” online på Filmstriben

Zarafa

Beduinen Hassan har fanget girafungen Zarafa for at bringe den fra Afrika til Paris. Her skal den gives som gave til den franske konge Charles X. Den 10-årige dreng, Maki, har lovet at passe på giraffen, så han følger med på den farefulde rejse, der bl.a. byder på en tur i luftballon.

Zarafa er en dejlig fransk tegnefilm, der er baseret på en sand historie om en ung giraf, der i 1845 blev givet i gave fra Egypten til den franske konge. Filmen har dansk tale.

Se filmen ”Zarafa” online på Filmstriben

Kaptajn Bimse

7-årige Anna er ked af det, fordi hun har glemt sin dukke Sophie i sommerhuset, og hendes forældre vil ikke hente den. Sammen med bamsen Johnson tager hun sagen i egen hånd. Hun flyver afsted med Kaptajn Bimse i hans gule flyvemaskine sammen med andenpiloten Goggeletten. Rejsen byder på magiske væsener og en stor udfordring for både Bimse og Goggeletten, fordi de må overkomme deres frygt for den uhyggelige Hulkemoren.

Filmen er baseret på den populære børnebog af Bjarne Reuter, som har skrevet 6 bøger om Kaptajn Bimse.

Se filmen ”Kaptajn Bimse” online på Filmstriben

Binti

12-årige Binti bor i Belgien med sin far Jovial, som oprindeligt er fra Congo. Binti er youtuber, og hun drømmer om at få lige så mange følgere som sit store idol, Tatyana. Der er bare et problem: politiet er efter Binti og Jovial, som lever i Belgien uden immigrationspapirer. Det virker håbløst, indtil Binti møder Elias, en genert dreng som kæmper en ensom og sej kamp for at redde de uddøende okapier. De to bliver gode venner, og Binti lover at hjælpe med at sprede ordet på YouTube. Hendes egen hemmelig plan er imidlertid at få sin far til at forelske sig i Elias’ mor. For hvis de to bliver gift, kan Binti og Jovial få lov at blive i Belgien.

”Binti” er en hjertevarm film, som sætter tanker i gang m hvad det vil sige at høre til  -  og om ulighed i verden. Filmen er synkroniseret til dansk.

Se filmen ”Binti” online på Filmstriben

Mit liv som hund

Fortælling fra Sverige i 1959 om 12-årige Ingemar som bor med mor og storebror Erik i en lille lejlighed. Som en sand overlevelseskunstner formår han at holde alle katastrofer på afstand med humor og ukuelighed på trods af drillerier, moderens sygdom og død og hunden Sickan's aflivning.

På trods af alle disse genvordigheder, er ”Mit liv som hund” en varm og rørende film med en god portion humor, og efter filmen er der masser at tale om.

Se filmen ”Mit liv som hund” online på Filmstriben

Stormy  -  sammen er vi fri

Teenagepigen Mika er på sommerferie hos sin bedstemor, der har en rideskole. Her møder Mika hesten Stormy, som er vild og uregerlig, men mellem Mika og Stormy opstår der forståelse og venskab og sammen må de kæmpe for at bedstemoderen ikke sælger Stormy.

Dette er den første film om hesten Stormy og pigen Mika. Der er i alt 4 film om det rebelske makkerpar på Filmstriben, og alle film er synkroniseret til dansk.

Se filmen ”Stormy – sammen er vi fri” online på Filmstriben

Moonrise kingdom

Året er 1965 og på øen New Penzance har den 12-årige forældreløse spejderdreng Sam nøje planlagt at løbe væk med sin jævnaldrende kæreste Suzy. De får dog hurtigt spejderdrengene, øens politimand og Suzy's familie i hælene.

Filmens instruktør, Wes Anderson, har med denne finurlige komedie kreeret et lille mesterværk, befolket med skæve og rørende eksistenser.

Se filmen ”Moonrise kingdom” online på Filmstriben