"Børnenes Ulandskalender" sælges på Biblioteket i år

08.11.23
Som noget helt nyt sælges årets U-landskalender på biblioteket. Overskuddet gå til at hjælpe fattige børn i Sierra Leone.
Igen i år består Børnenes Ulandskalender af to super spændende julekalendere fra DR og Danida: Årets julekalender på DR1 handler om 'Det Magiske Tivoliteater' og er oprindeligt fra Norge. Ramasjangs kalender hedder 'Jagten på Regnbuens Magi', og handler om Hr. Skæg og Motor Mille, som leder efter den forsvundne regnbue.

Overskuddet går til at hjælpe fattige børn i Sierra Leones slumkvarterer, især piger. Det er virkelig en god sag at støtte!

Luka møder et Tivoliteater

I 'Det Magiske Tivoliteater' møder vi drengen Luka, der en dag finder et magisk tivoliteater. Han bliver hurtigt venner med de sjove teaterbørn og føler sig endelig som en del af noget. Men så er der en ond, rig dame, som vil sælge teatret og smide børnene væk! Luka og hans venner må finde en smart plan for at redde teatret - og julen.

Kalenderen blev vist i Norge i 2021 og er super spændende!

Jagten på Regnbuens Magi

I 'Jagten på Regnbuens Magi' tager Hr. Skæg og Motor Mille på eventyr til Sierra Leone, for i Danmark er børnene så triste over den forsvundne regnbue. Undervejs på deres eventyr lærer Motor Mille og Hr. Skæg om det spændende land og møder mange nye venner. Serien kan ses på DR Ramasjang og DR TV.

Der er også en fed mini-serie på DR Ultra for de større børn, hvor AK og Jass fra 'En for holdet' tager til Sierra Leone for at spille gadefodbold. Glæd dig!

Hjælpen går til Sierra Leone

De to organisationer, Dreamtown og FANT, vil bruge penge fra salget af 'Børnenes U-landskalender 2023' til at hjælpe piger i Sierra Leone, især dem i byens slumområder: I Sierra Leone får drenge og piger nemlig ikke sde samme chancer, og det er ikke fair. Men takket være pengene fra U-landskalenderen, vil pigerne få bedre muligheder for at gå i skole og være en del af en sportsklub. Det kan kun blive godt!

Køb kalenderen på Kulturium Bibliotek

Vi sælger kalenderen i bibliotekets bemandede åbningstid. Den koster 50 kr. og du kan kun betale med Mobile Pay.

Materialer