Børnebøgernes fantastiske fædre

I anledning af Fars dag sætter vi fokus på børnelitteraturens mange fædre: Nogle er sjove, pinlige, tænksomme og gakkede andre er sure, stærke, tålmodige, fraværende eller fantasifulde!

Til de mindste vil vi fremhæve de humoristiske hverdagshistorier fra serien om 'Poul og far' eller bøgerne om Anker og hans familie. 

Hvad angår de humoristiske historier om sjove, skøre og pinlige fædre, så kender de fleste sikkert allerede Alfons Åberg og hans piberygende far eller Sally og hendes bandende, ret pinlige far, men hvad med pigen Pølses skøre far? Drengen Vitello, der både optræder i billedbøger og letlæsningsbøger, har ingen far, men Vitello tænker tit på ham - og så har han en papfar, der hedder Gregers.

For skolebørnene er der flere letlæste seriehits med fædre i hovedrollen, f.eks. historierne om 'Far og Hasan' eller den uendelige serie om 'Palles far' hvor der indtil nu er udkommet mere end 50 bøger!

Til de større er der også fædre i mange historier: I klassikeren "Ronja Røverdatter" - møder vi et par ret stædige og stridbare, men også hjertevarme fædre, nemlig de to røverhøvdinge, Mattis og Borka - Ronjas og Birks fædre. 

I den sjove roman "Nørdrejsen" tager Nikolaj på 13 år med sin far til legetøjsmesse, men det er mest noget for hans nørdede far. Det bliver starten på et hæsblæsende eventyr for spændings-læsere fra 12 år og op. 

 

Glædelig Fars Dag og god fornøjelse med bøgerne! 

 

05.06.23
Tags