Historiske romaner

Ny temaudstilling på biblioteket

Bogudstillinger med historiske romaner er en af de udstillinger, der altid låner godt ud og vi har fornøjelsen at præsentere en masse gode titler her i november og december inden for genren, sammen med et nyt lækkert inspirerende katalog.
Historiske romaner strækker sig både i tid og geografi, og fælles for genren er at den behandler klassiske temaer i den historiske ramme.

Enten er du til historiske romaner ellers hører vi ofte. ” Nej det er ikke lige mig”. Selv har jeg aldrig været den store læser af det historiske, men der er visse områder jeg rigtig godt kan lide. De biografisk historiske, som fx Jesper Wung-Sungs 'Kvinde set fra ryggen', en roman om maler Vilhelm Hammershøis hustru Ida, eller Henriette Hostrups 'Grevinden' bygget over Angelica Evans, også kendt som Grevinden af Bagsværd, er to romaner jeg læste med stor begejstring.

Men der vil også være de mere klassiske historiske romaner 'Vredens druer' af John Steinbeck, middelalderromanen 'Rosens navn' eller skyttegravshelvedet 'Intet nyt fra Vestfronten' af Erich Maria Remarque, som du vil kunne finde på vores hylder.

En del af de historiske romaner har afsæt i frit opfundne historier og andre lægger sig helt tæt op ad en virkelig historisk begivenhed. Der er simpelthen frit valg på alle hylder også til dig der ikke er helt til det historiske .