Her er de forbudte bøger

Af Anonym (ikke efterprøvet)
16.11.22
Nogle steder i USA bliver biblioteker udsat for pres for at bandlyse visse titler fra deres samling. Vi har kigget i listen over de "forbudte" bøger, og har fundet en række af dem frem.

I USA oplever flere og flere biblioteker og bibliotekarer at blive presset eller sågar truet til at fjerne titler fra hylderne af den ene eller anden årsag. Det kan være bøger med LGBTQ+-temaer, bøger om race, bøger om evolution, skønlitteratur med magi og / eller okkulte temaer og meget mere. Det er et bredt spektrum af både skøn- og faglitteratur, der er under beskydning, og det er en foruroligende udvikling.

Vi har fundet en række af de "forbudte" bøger frem, så du kan se, hvad det hele drejer sig om. Vi har taget udgangspunkt i en liste med mere end 400 titler, som florerer flere steder på nettet, og vi præsenterer de af titlerne, vi har i samlingen, og som vi har forsidebilleder til.

Vi kan ikke påstå, at vi har læst alle titlerne på listen, men vi spotter alligevel adskillige fremragende bøger. Men alene det, at nogen prøver at forbyde bøgerne, kan være grund nok til at læse dem. Så du kan bare gå i gang fra en ende af.

Materialer