Hjælpen til din opgave er nær

Sidder du lige nu og skal skrive SRP eller andre opgaver som du skal bruge kilder til?

Som bruger på Kulturium Bibliotek har du digital adgang til en lang række databaser, som er guld værd, når du skal skrive DHO, SRP og andre større opgaver.

Vil du have mere inspiration til opgaveskrivningen kan du læse mere her.

Faktalink

Her finder du oversigtsartikler om aktuelle og samfundsrelevante emner. Historiske temaer og tidstypiske tendenser. Det er et godt sted at skabe et overblik over et givent emne, eksempelvis 1. Verdenskrig.

I Faktalink finder du udførlige artikler om alt fra sport, kultur, historie, politik, IT, trends og medier og meget mere. Samlingen omfatter over 500 artikler med flere tusinde links og henvisninger.

Sprog: Dansk. Adgang: Fri adgang til slutningen af juni.

Forfatterweb

Forfatterweb er stedet at besøge, hvis du har brug for forfatterportrætter, anmeldelser, genrebeskrivelser og artikler om litterære perioder.  Det er et digitalt forfatterleksikon over danske og udenlandske forfattere. Over 800 portrætter af både afdøde og nulevende forfatter og omfatter klassiske forfatterskaber, såvel som debuterende forfattere på tværs af genrer.

Alle artiklerne er bygget op efter en fast struktur indeholdende fakta om forfatterens liv, værker, linksamling og bibliografi.

Alle portrætter opdateres løbende og mængden af nye forfattere øges med ca. 50 årligt.

Sprog: Dansk. Adgang: Fri adgang til slutningen af juni.

Britannica Library

Online-leksikon med opdaterede artikler fra bogudgaven af den britiske encyklopædi. Indeholder indgange til børn, voksne og studerende.

Britannica har 100 fuldtidsredaktører og mere end 400 professionelle bidragsydere, alle eksperter i deres områder, som tilføjer og reviderer mere end 15.000 artikler, tusinder af tabeller og grafer, tilføjer mere end 5.000 nye billeder, hundrede af nye illustrationer og mere end 300 nye videoer og hundrede af kort, hvert år.

Sprog: Engelsk. Adgang: Kræver bibliotekslogin.

MasterFILE Premier

EBSCO MasterFILE Premier er en artikelbase med adgang til ca. 1700 tidsskrifter i fuldtekstsudgave, samt opslag fra omkring 450 opslagsværker. Der er masser af stof til opgaveskrivning og meget andet!

MasterFILE Premier indeholder artikler, anmeldelser og andre slags tekster fra forskellige videnskabelige magasiner og tidsskrifter samt opslagsværker og landerapporter, foruden biografier og omkring 55.000 primærkilder (mange af dem amerikanske kilder).MasterFILE Premier er et brugbart værktøj for forskere, studerende og skoler, men også folk med en generel videnskabelig interesse.

Sprog: Engelsk. Adgang: Kræver bibliotekslogin.

Danmarkshistorien.dk

Danmarkshistorien.dk er en omfattende materialesamling udarbejdet af Aarhus Universitet om Danmarks historie. Danmarkshistorien.dk er en fremstilling af Danmarks historie fra oldtiden til i dag, opdelt i periodekapitler. Basen er et digitalt historieleksikon med artikler om emner, personer og begivenheder – artiklerne er kombineret med billeder, lyd og videoer.

Sprog: Dansk. Adgang: Kræver ikke bibliotekslogin.

Danmarks Statistik

Skal du bruge statistikker, kan du med fordel lægge ud med Danmarks Statistik.  Derfra linkes til statistikbanker i hele verden.

Sprog: Dansk. Adgang: Kræver ikke bibliotekslogin.

Infomedia

Infomedia indeholder over 14 mill. artikler fra danske aviser, tidsskrifter, telegrambureauer m.v.: Berlingske Tidende, Politiken, Jyllands-Posten, Information, Ekstra bladet, BT, Ritzau, Reuter, Computerworld, Dagens Medicin, Erhvervsbladet, Ingeniøren m.fl.
Artikler kan også søges frem på bibliotekets hjemmeside og læses i fuldtekst, hvis du er logget ind med dit cpr eller lånernummer.

Sprog: Dansk. Adgang: Kræver bibliotekslogin.

Google Scholar 

Google Scholar er en videnskabelig indgang til Google, som gør det nemmere for dig at søge bredt efter videnskabelig litteratur. I Google Scholar kan du ét sted søge i mange kilder indenfor mange fagområder: afhandlinger, specialer, bøger, uddrag og artikler anmeldt af fagfolk fra akademiske forlag. Du søger også i kilder fra faglige sammenslutninger, dokumentdatabaser, universiteter og andre videnskabelige organisationer.

Sprog: Engelsk. Adgang: Kræver ikke bibliotekslogin.

Directory of Open Access Journals

Doaj har samlet en lang række artikler fra forskellige Open Access steder på nettet. Det er artikler fra bl.a. universiteter og andre forskningsinstitutter. Det er Lund Universitet, der står bag, og basen indeholder mere end 14.000 tidsskrifter indeholdende ca. 4.5 mio. artikler.

Sprog: Engelsk. Adgang: Kræver ikke bibliotekslogin.

Book en bibliotekar

Det er muligt at booke din egen vejledning med en bibliotekar pr. mail. Udfyld blot skemaet i linket. 

Bibliotek.dk

På Bibliotek.dk er det muligt at søge tilgængelige bøger på danske biblioteker og e-materialer. Søger du på sidstnævnte, skal du i stedet for "Alle materialer" blot klikke på "E-materialer" i dropdown-menuen ved søgefeltet. 

Sprog: Dansk. Adgang: Kræver bibliotekslogin.

LitteraturlisteAutomaten

Litteraturlisteautomaten er bibliotekernes hjælp til din litteraturliste: Den er gratis at bruge og er udarbejdet med støtte fra Danskernes Digitale Bibliotek.

Sprog: Dansk. Adgang: Kræver ikke bibliotekslogin.

Af Anonym (ikke efterprøvet)
17.03.20