Adventsanbefaling - børnejulebøger

Wenche og Anne anbefaler gode bøger, du kan læse med børnene op til jul.

Nu er det endelig blevet den 1. søndag i advent og i den anledning har Wenche og Anne fundet deres favorit jule-børnebøger frem, så du kan blive inspireret til en hyggelig jul i læselampens børnevenlige skær.

Wenche anbefaler

Jeg er en dogmatisk gammel (jule)-nisse og vender altid  tilbage til de bøger som er fulde af billeder af nisser – der ligner – og er rigtige nisser.

Bøger jeg kiggede i sammen med mit eget barn. Bøger som dufter af hygge og kanel, og hvor alt ånder fred.

” Jul, jul, jul, jul, jul, jul, rør blot ikke ved min gamle jul” / Wenche

1. Rina Dahlerup: Nissen der blev væk (billedbog)

Den lille drillesyge nisse er blevet væk fra sin familie lillejuleaften. Til gengæld får den sat Lasse og Lines familiejul på den anden ende... Målgruppe: 3 år - 5 år

2. Gunilla Hansson "Nu er det rigtig jul"

Billedbog om de hektiske juleforberedelser, som er lige ved at udvikle sig til katastrofe for Mia, Max og deres forældre

3. Wil Huygen "Nissernes hemmelige bog"

Billedværk, som fortæller om en rejse med henholdsvis den laplandske nisse Mirko og den sibiriske nisse Nikolaj til deres respektive hjemegne

 

Anne anbefaler

1. Ulf Stark "Jul i skoven"

Den fineste julefortælling om de to kaninunger der venter på nissen og forbereder sig til jul. Er opdelt i 24 meget korte kapitler og med nogle meget søde tegninger af dyrenes jul i skoven.

2. Raymond Briggs  "Snemanden"

Klassisk historie som hører julen til, om drengen der laver en snemand som bliver levende. Bogen er uden ord, så man kan nemt nyde de smukke tegninger og tale om historien. Historien findes også som en film, der plejer at blive vist i TV ved juletid.

3. Jørgen Stamp "Kasper Kamels jul"

Sød historie om kamelen, der synes at det er kedeligt at holde jul i ørkenen, og tager til Vinterby i bjergene for at opleve en hvid jul. Det er også ret sjovt, men Kasper savner alligevel sin familie. Heldigvis får han et lift af selveste Julemanden og når tilbage til ørkenen og kan så fejre jul med sin kære familie.