Snart parat til skolestart?

Sommerferien slutter før vi ser os om, og så skal mange nye børn begynde i skole. Vi har samlet lidt inspiration til den gode skolestart.

Nogle er så spændte, at de næsten ikke kan vente! Andre er en lille smule nervøse over den nye og anderledes hverdag, der venter lige om hjørnet. Heldigvis er der skrevet en masse gode børnebøger, man kan bruge til at forberede sig! Vær med, når Vitello, Villads fra Valby, Alfons Aaberg, Hr. Skæg og mange flere skal lære at gebærde sig i skolen. 

1. Vitello begynder i skole af Kim Fupz Aakeson
Endelig skal Vitello starte i skole! Vi følger Vitello helt fra den første dag og resten af skoleåret. Og der er ret mange nye ting at vænne sig til. For eksempel at sidde ved siden af en pige, man ikke kender; at skulle løbe til idræt, selv om man ikke orker; at smøre sin egen madpakke en gang om ugen; at møde bøller fra de store klasser i frikvarteret; at komme på udflugt; at få lus; og ikke mindst at lære alle bogstaverne i alfabetet. 

2. Villads fra Valby i 0. V 
Ham kender I nok også, og ligesom Vitello er Villads også rimelig spændt på at starte i skole. Som du måske kan regne ud, kommer det ikke til at gå stille for sig! Det er nemlig ikke altid så nemt både at være lidt af en ballademager og samtidigt sidde stille og høre efter. 

3. Dengang Hr. Skæg startede i skole 
Hr. Skæg er temmelig nervøs for at starte i skole, for han kan jo slet ikke læse eller skrive sit eget navn! På første skoledag er han faktisk så nervøs, at han besvimer den første dag i 0.B, men læreren fortæller ham, at det gjorde hun faktisk også selv, dengang hun startede i skole. Det viser sig, at der også er andre børn, som har det lidt svært den første skoledag, og alt i alt ender det med at blive en god dag med sang og gode madpakker. 

4. Hvor er ballade-Alfons? 
Det er søreme også blevet Alfon Aabergs tid til at starte i skole! Derfor gør han rigtig meget ud af at opføre sig pænt og slet ikke lave ballade, som han plejer. 

5. Simon skal i nulte 
Det er ikke kun Hr. Skæg, som er nervøs for at starte i skole. Det er Simon bestemt også. Heldigvis hjælper børnehaven ham med at blive klar til at lære at stave og regne og møde nye venner. 

Der er selvfølgelig mange flere gode bøger om at starte i skole. I kan finde dem her eller komme ned på biblioteket og gå på opdagelse.

Af Anonym (ikke efterprøvet)
04.08.20