Kom i gang med Litteraturbingo

Få anbefalinger til det første tema, og læs mere om hvad du har i vente.

Som noget nyt introducerer Kulturium Bibliotek et tiltag, der forhåbentlig, får dig til at prøve at læse noget andet litteratur end det du lige plejer. Og personligt glæder jeg mig helt vildt. Et kig over mine læste bøger sidste år, viser at jeg elsker at læse krimier, og nyere dansk litteratur. Og det er der jo ikke noget galt med, men der sker jo ikke noget ved, at prøve at læse noget andet også. 

Tiltaget har vi kaldt Litteraturbingo, og det varer hele 2020. I løbet af året skal du læse 12 bøger inden for 12 udvalgte temaer. Du vælger selv hvad og hvornår du vil læse inden for de valgte temaer, men når året er omme, skal du du gerne have pladen fuld.
Læs hele regelsættet her.

Det første tema vi har valgt at sætte fokus på er: Bøger du kan læse igen og igen.

Og hvad er det så for nogle bøger og hvad tæller? 
Det oplagte valg kunne være en "klassiker". Det kunne f.eks være 'Kongens fald' af Johannes V. Jensen, eller 'Den kroniske uskyld' af Klaus Rifbjerg. På biblioteket har vi en hel reol fyldt med alle de skønne klassikere.

Det kunne også være en bog, du læste da du var yngre og som måske gjorde indtryk på dig. Hvordan er den at læse nu? Vil den stadig gøre indtryk på dig?

Har du en bestemt bog i tankerne som vi ikke har, kan du prøve at søge den frem via Bibliotek.dk, ellers hjælper vi dig gerne med at skaffe den.
Bogen du vælger må være almindelig bog, ebog eller lydbog. 

På biblioteket har vi en udstilling, hvor du kan få inspiration til månedens tema, og her på kanalen kan du få inspiration lige her.
Hen over året vil der være små konkurrencer. Følg med på vores facebook. 

Lige i øjeblikket går jeg og overvejer hvad min bog skal være. Nogle af disse har jeg læst flere gange, og nogle har jeg læst i tidernes morgen, men de betyder stadig meget for mig.

Måske kan du blive inspireret af mine overvejelser.

Rigtig god læselyst :-)

/Ane Knudsdatter

 

Materialer