Højtlæsning online

10.03.21
Lydbøger og oplæste billedbøger for børn.

At høre gode historier er en af de hyggeligste måder at være sammen som familie – og heldigvis er mulighederne for at finde lydbøger eller oplæste billedbøger online næsten uendelige.

Her kommer en håndfuld af de allerbedste steder at finde skønne, gratis oplæsninger og lydbøger, både for de mindste at høre med forældrene eller for de større børn at dykke ind i sammen eller som afslapning for sig selv på værelset.

Vores første bud er børnebogsforlaget Carlsens youtube-kanal Carlsen Kids, som du kan læse mere om og finde links til her. På Carlsen Kids, hvor 3-6-årige er målgruppen, er det navne som Sebastian Klein, Morten Remar, Christine Schou og Sille Grønberg, der læser højt og bøgerne, der kan høres er f.eks. Rasmus Klump, afsnit fra Sebastian Kleins mange dyrebøger eller de gode gamle klassikere med Totte og Lotte. 

En anden anbefaling er forlaget Gyldendals højtlæsnings-univers kaldet ’Åh, bare ét kapitel mere’. Her er det Kathrine Bille fra Ramasjang, som er fast oplæser på en lang stribe skønne børnebøger med kendte figurer som Vitello, Pippi, Mor Muh, Cykelmyggen Egon, Alfons Åberg og Villads fra Valby. Til hver af oplæsningerne medfølger et lille kreaprojekt, som forlænger oplevelsen og giver børnene mulighed for at bruge fantasi og hænder. 

Desuden må vi slå et slag for alle de gode lydbøger til børn og unge, som gratis kan lånes og lyttes via e-reolen (Gå til eReolen her) eller e-reolenGO (Gå til e-reolenGo her). 

Som låner på Kulturium Ishøj Bibliotek eller som elev på en af kommunens folkeskoler kan det store udvalg på e-reolens sider nydes, læses og lyttes ganske gratis.