Lektørudtalelse

Forfatter: Laura Michelsen

Kort om bogen

"Meyers bageskole" er både til den, der helst vil følge en opskrift og til den, der kan lide at eksperimentere

Beskrivelse

Efter de indledende afsnit om bageudstyr, økologi og kornarter tager Claus Meyer fat på surdejen, som er basis for alle hans brød, bortset fra de bløde. Vi lærer hvordan surdejen virker, hvordan vi starter den, bruger den og ikke mindst, hvad der kan være galt med den, når den ikke arter sig, som den skal. Herefter følger fire kapitler om henholdsvis hvedebrød, fuldkornsbrød, rugbrød og bløddej til sødt brød og kager. Alle kapitlerne tager udgangspunkt i en grunddej, som derefter varieres i de følgende opskrifter, og sluttes af med et afsnit om, hvad årsagen kan være til, at brødet ikke blev som forventet, med flere illustrerede eksempler på "fejl". Sidst i bogen er et lille afsnit om rester, med opskrifter på bl.a. øllebrød, ymerdrys og rasp

Vurdering

Bogen appellerer til læserens intuition, sanser og lyst og er pædagogisk og nede på jorden i sin tilgang. Myter om svær og mystisk surdej bliver manet i jorden, og vi får forslag til nemme alternativer, hvis vi ikke ligger inde med alt det smarte bageudstyr. Helt genialt er det, at bogen viser, hvordan det ser ud, når bagningen ikke går som forventet, og giver bud på, hvad årsagen kan være. Bogen er i et rustikt layout og signalerer kvalitet på den nordiske måde

Andre bøger om samme emne

Minder i opbygning og udtryk om Camilla Plums Et ordentligt brød fra 2001, men er mere pædagogisk og ikke så teksttungMeyers bageri

Materialevurdering oprindeligt udarbejdet til udgave fra 2014