: VPN: Krypter dit internet
  • Film (net)

VPN: Krypter dit internet

(2018)
Dit internet krypteres med en VPN, som sikrer dig privatliv, da ingen kan tappe ned i datastrømmen.

Materialets indhold

Internettet er kæmpestort og består af rigtig mange servere rundt om i verden, som er forbundet og hver indeholder hjemmesider, skytjenester og alt det, du kan finde på internettet. Internettet er også et perfekt sted at aflure datatrafik for er en hacker, men også kommercielle og store lande kan have interesse i at aflure dine normale besøg på selv de mest uskyldige hjemmesider. Selv dine søgninger bliver observeret, og data kan stykkes sammen til et billede af, hvem og hvad du er som person.

Din tur på internettet bør derfor hver eneste gang være krypteret, så absolut ingen kan afkode, hvilke hjemmesider du besøger, og det sker med en VPN. Der er masser at vælge imellem, og de fås til computer, smartphone, tablet og Mac. At gå på internettet er en privat sag, så vælg en VPN, som passer til dine behov.

VPN: Krypter dit internet

Kurset er logisk opbygget, så du først ser, hvordan du egentlig kommer på internettet, både om vejen og om de data, som strømmer igennem. Derved får du også indblik i de ting, du skal være opmærksom på. Internettet kan krypteres, og det næste er et indblik i, hvor VPN’en ligger og dernæst, hvad den gør for dig.

Du får en grundlæggende forklaring på, at typer af VPN kan være forskellige fra hinanden, og de kan være specialiseret indenfor et bestemt felt.

Til sidst er der gode råd med på vejen, så den VPN, du vælger, passer til dine behov.

internet: Servere koblet sammen med hinanden udgør det, du kender som internettet.
kryptering: Gøres ulæselig for andre end den, der har nøglen til krypteringen.
server: Computer, som bl.a. kan indeholde de hjemmesider, du møder på internettet.
VPN:
Bogstaverne står på for Virtual Private Network, og den krypterer din internettrafik i begge retninger.
Kilder: Den Danske Ordbog | www.vpninfo.dk

VPN-tjenester i udpluk (Kilde: Wikipedia).
Du kan yderligere gå ind på hver enkel VPN og læse om den, og derfra er der også et link til dens hjemmeside. Det er via en VPN’s hjemmeside, du installerer VPN-programmet til din computer, mens en tilhørende app vil skulle installeres på smartphone og tablet via enhedens respektive app-butik.

Mere på ekurser.nu