• Film (net)

DRTV

(2020)
DRTV er en platform som livesender sine TV-kanaler og har streaming af udsendelser på hjemmeside og i app.

Materialets indhold

Der er mange timers flow-tv hver dag fra DR’s tre TV-kanaler, men du behøver ikke et TV for at se dem, da de også vises på deres hjemmeside dr.dk/tv og i deres app. Fra begge steder kan du også streame udsendelser, TV-serier og dokumentarer, de vil sende, sender eller har sendt. Streaming af programmerne har tit en udløbsdato, så vær sikker på at få set det hele, før de udløber. Kurset giver dig en start på at komme i gang med at tilgå indholdet på DRTV.

DR TV

DRTV er platformen, hvor mediehuset DR viser alt det indhold, der er tilgængeligt. Der kan vælges flow-tv, som DR sender på tre TV-kanaler, og universet er beriget med udsendelser, der kan streames, enten før, under eller efter, de er udsendt. Der er egenproduktioner og købt indhold og film. Du præsenteres for hjemmesiden og app’en, hvor menulinjen øverst er indgangen til indholdet, værktøjslinjen forklares, og tilgængelighed med tegnsprog og andre af lignende symboler og eksempler vises. Det er også muligt at overføre indholdet til et TV, hvis enten Chromecast eller Apple-TV er på ens wi-fi.

Hjemmesiden DRTV: dr.dk/tv

Appen DRTV findes til:
Google Play

App Store

DR's egen tekniske informationsside om DRTV.

DR er licensbaseret, så hvis du benytter DRTV uden at have betalt licens, er det en lige så stor lovovertrædelse som at se deres indhold traditionelt på et TV.

ORDFORKLARING
Flow-tv:
TV-programmer, der udsendes i bestemt rækkefølge og på bestemte tidspunkter, der er fastlagt af tv-stationen.
[https://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=flow-tv]

Streaming:
Løbende, online overførsel og afspilning af digital lyd eller film uden forudgående lagring.
[https://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=streaming]

Wi-fi:
Netværksteknologi, der ved hjælp af radiobølger skaber trådløst internet- og netværksforbindelse.
[https://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=WiFi]

Mere på ekurser.nu