Vi udvikler

Et bibliotek står aldrig stille - som et af landets vigtigste folkelige kulturinstitutioner bevæger det sig konstant fremad

Kulturstyrelsen uddeler hvert år millioner af kroner til nye biblioteksprojekter, der skal bringe bibliotekerne ind i fremtiden, ind i folks hverdag og ud til 'brugerne' og 'ikke-brugere' på nye måder.

Man behøver dog ikke alene at arbejde med store finasierede udviklingsprojekter for løbende at tænke 'biblioteks- og publikumsudvikling' ind i sit lokale bibliotek - hverken som ansat eller som bruger.

På Ishøj Bibliotek udvikler vi os hele tiden gennem nye projekter, som vi for eksempel indgår i som kulturinstitution i Ishøj Kommunes kulturaftaler eller som udviklingsorienterede biblioteksansatte med fingeren på pulsen.

De seneste år har vi involveret os i boligsocialt arbejde med et Pop-Up Bibliotek, en Bibo-mobil og avislæsning for eniske kvinder. Vi har udvilklet nye kulturtilbud sammen med ARKEN Museum for Moderne Kunst til børn, der betragtes som ikke-brugere på grund af deres tilhørsforhold til et særligt boligsområde. Vi har arbejdet med bibloteks- og kulturtilbud i forbindelse med den nye folkeskolereform, og vi lader børnene flytte ind i bøgerne i et kunstprojekt i samarbejde med ARKEN.

Lige om lidt skal vi i højere grad samskabe med vores brugere. Vi skal lave makerspaces og dele ud af vores rammer som biblioteket og vores rolle som biblioteksansatte facilitatorer, der kan tilbyde nye rum, værksteder og bibliotekstilbud. Ja, måske er det i fremtiden vores brugere, der skal forme os. Det glæder vi os til. Vi elsker biblioteksudviklingen. Lad den endelige komme nærmere.

Læs mere om de projekter, tiltag og tanker, vi gør os i menuen.