Blogkompagniet

Simremad!

Simremad. Bare ordet. Prøv lige engang at smage på det: simremad ….. hmmmm .. 

Jeg elsker simremad og den tid, der er forbundet med at lave det. 
Alle de tanker jeg gør mig, når jeg falder over en stor klump kød i køledisken, og fluks går i gang med at forestille mig, hvad jeg dog kan gøre med det. Hvilke krydderier skal jeg bruge denne gang? Hvad der skal i fra grøntsagsskuffen?  Er det mon en dag for at ølbraisere, eller har jeg mere lyst til kokosmælk og asiatiske noter?
Det er nemlig som Ida Auken så præcist beskriver det: Det handler om forventningstid. Tid fyldt med forventninger om alt det gode der er i vente. 

Det hele startede med at jeg fik en Römertopf i fødselsdagsgave. Sådan en stor stegeso i lertøj med det klassiske brune udseende. Den har på mange måder forandret mit liv, og jeg er ikke bleg for at indrømme, at den har været med til at give min glæde ved madlavning yderligere krydderi.

Sidste gang jeg lavede mad i den, havde jeg besluttet mig for at ville lave svineskank i stærk krydret sovs, og der endte jeg med at måtte ind i Torvehallerne efter lang sort peber - her ligger ASA Spice, som er leveringsdygtige i så spændende ting som: rosa peber, sumak, bukkehornsfrø, Ajwan frø, appelsinskal, blå kornblomst og mange flere spændende ting  - fordi det stod i opskriften. 
Jeg anede ikke hvad lang sort peber var, men lærte at det er en mildere form for peber, ikke så stærk som sort peber og så har den mere sødme til sin aroma.

Summa summarum: jeg fik både en spændende ny madoplevelse, en snak med en passioneret fagperson om krydderier og brugen af dem. OG god mad.
For intet kan gå galt i en Römertopf! Alt du skal bruge er gode råvarer, kærlighed til mad – og TID. 
Tid til at summe, tid til at handle og tid til at lave mad. 
Forventningstid.

Skulle du få lyst til at begive dig ud i en mere sanselige del af madlavningens kunst, kan vi kun anbefale at deltage i biblioteksklubben Salonens næste arrangement: ”Mad, smag og mening - en aften med SMAGSsyndikatet” onsdag den 10. april kl 19-21. Her går vi en knivsspids dybere i, hvad der skaber madmæssig mening for den enkelte.

Salonens arrangement i april er en del af Bibliotekernes temasamarbejde, hvor landets folkebiblioteker og Danmarks Radio samarbejder om en fælles kampagne med temaet: Maden mellem os. Kampagnen løber i uge 11 - 18, og peaker i ugerne 17 og 18. Her vil biblioteket bugne af gastronomisk iver og begejstring.

Lad os sammen gå på opdagelse i maden som kulturfænomen og som samlingspunkt.

Vel mødt til en aften i smagens tegn.
Vi glæder os til at se Jer.
Til forventningstid

/Wenche