Vinderne af Ishøjs Bedste Fagbog 2016

18. februar invaderede omkring tohundrede 4. klasses elever Ishøj Kultur Café til kåringen af Ishøjs Bedste Fagbog 2016

Og vinderne blev...

Alberte Nynne Rasmussen fra Vibeholmskolen løb af med 1. præmien for sin bog ”Flygtninge fra Syrien”. Udover den store ære vandt Alberte en tur i Ishøj Bio for hele klassen. 2. præmien gik til Sara Thisted Iljazovski fra Vejlebroskolen, som havde skrevet en bog om Bornholm, og Daniel Brogaard Andersen fra Gildbroskolen vandt 3. præmien for sin bog om Counter-Strike. Udover de tre faste priser var der i år en ekstraordinær pris; X-Factor prisen. Der blev i år indsendt rigtig mange fanbøger, som faldt lidt uden for kategorien fagbøger, og derfor valgte man at tilføje denne nye pris. Vinderen af X-Factor prisen blev Sebnem Gür fra Gildbroskolen, som havde skrevet en bog om tween-favoritten Justin Bieber.

Projektet bag

Det er skolebibliotekerne i Ishøj, Ishøj Bibliotek og Center for Skoler & Dagtilbud, som står bag initiativet, hvor alle 4. klasser i kommunen dyster om at skrive den bedste fagbog ud fra valgfrit emne. Skolerne har haft besøg af fagbogsforfatter Troels Golander, som har undervist 4. klasserne i hvordan man skriver en god fagbog.

Som noget helt nyt i år, har de bøger børnene har lavet, fået samme liv som de andre bøger på Ishøj Bibliotek. De er nemlig blevet udstyret med en chip, så alle der har lyst, kan låne dem med hjem og læse dem. Præcis som man gør med alle andre bøger på biblioteket.

Så kom forbi biblioteket og bliv klogere på Justin Bieber, computerspil, dyr, religion og meget mere.