Podcast: Vi gør det sammen

25.03.23
En podcastserie om fællesskaber, der bidrager til en bedre verden

Velkommen til podcastserien ”Vi gør det sammen”. Her møder du handlekraftige borgere og biblioteker, der samarbejder om at gøre deres lokalsamfund mere bæredygtige.

I serien møder du klima- og bæredygtighedspsykologer, Forbrugerrådet Tænk og journalist Nina Bendixen, som inspirerer med viden, refleksioner og tips til, hvordan vi kommer i gang med at handle. Samtalerne kredser om naturforbundethed, biodiversitet, tøjspild og klimapsykologiske dilemmaer.

I episode 5 stilles skarpt på UGE17 - bibliotekernes verdensmålsuge, som du også kan deltage i her på Kulturium Bibliotek og rundt om i kommunen. 

Podcasten er en del af projektet SAMMEN OM VERDENSMÅL, der er søsat af Tænketanken Fremtidens Biblioteker og støttet af VELUX FONDEN.

Podcasten er tilgængelig i de fleste apps. Du kan også lytte til den på Sammen om Verdensmåls hjemmeside her. 

I første episode af podcasten skal du møde Ruth, Majbrith og Lars. Ruths hjerte banker for ensomme ældre. Lars er engageret i kampen mod madspild og i Eventyrhaven, hvor han kommer dagligt. Og Majbrith arbejder mod tøjspild og lærer unge at vedligeholde og forskønne deres tøj.

Solveig Roepstorff er også med i studiet. Hun er klimapsykolog og fortæller om nogle af de udfordringer, klima- og biodiversitetskriserne har affødt. Hvad gør de ved os, og hvordan kan vi handle på dem?