Nordbrandt, november og nordisk litteratur

Kom med Salonen til en stemningsfuld aften i Vejleå Kirke onsdag d. 13. november med nordisk litteratur, fællessang og musik.

Året har 16 måneder: November, december, januar, februar, marts, april, maj, juni, juli, august, september, oktober, november, november, november, november”, skrev Henrik Nordbrandt engang. I digtet har året faktisk 16 måneder. For november optræder fem gange. Ved gentagelsen får Nordbrandt enkelt og elegant udtalt essensen af denne mørke, kolde, regn- og stormfulde  måned, samt sin egen oplevelse af den. For han har det ikke så godt med mørke, kulde og regn. Som han i det hele taget ikke har det så godt med Danmark. Så Nordbrandt overvintrer hvert år i Tyrkiet.

For de af os, der ikke kan stikke af, er november en måned med bøger og stemning i stearinlysets skær - ikke mindst den nordiske litteratur. Måske derfor ligger Nordisk Litteraturuge i november. Nordisk Litteraturuge er et højtlæsningsarrangement, hvor den samme nordiske litteratur læses op på samme tidspunkt i hele Norden og Baltikum. Den finder sted en gang om året, i uge 46, og der arrangerer biblioteker, skoler og andre kulturinstitutioner højtlæsning for børn og unge om morgenen, og for voksne om aftenen. Projektet finansieres af Nordisk Ministerråd.

I november, når det er allermørkest i vore lande, tænder vi et lys og læser en bog. I år er det Karen Blixens “Babettes gæstebud”, og i Ishøj får vi tillige besøg af den unge trio Hvalfugl, der spiller melodisk jazz med en nordisk tone. Så tænd et levende lys og bliv en del af den samme højtlæsningsoplevelse som mere end 150.000 mennesker i Norden og Baltikum, når vi mødes til en stemningsfuld aften i Vejleå Kirke.

Læs mere om arrangementet her