København – du er min by

03.08.20
Herfra mit hjerte går, også når jeg går tur …

Når jeg skal forkæle mig selv, tager jeg toget ud til Østerport, går ned langs Kastellet, forbi den Lille Havfrue og runder også lige Løgismose Vin, Mad & Delikatesser ude ved Nordre Toldbod. 

Er der åbent, er der her garanti for at finde et væld af selvforkælelse; bøtter, glas og spændende ting at lave mad af.

Herfra er det så bare at fortsætte langs vandet, hele vejen ud til Fisketorvet, hvor jeg gerne tager en kop kaffe på den hyggelige lille cafébåd ”Kahyt & Kaffe, der ligger i husbådehavnen nede bagved. Jeg har nemlig et månedsabonnement der gør, at jeg dagligt kan stikke forbi og drikke en gratis kop kaffe.

Alternativt stopper jeg op ved mylderet nede på Islands Brygge, og afslutter turen med nogle stop med Havnebussen ud til Teglholmen.

Herfra kan jeg gå resten af vejen hjem til min elskede lille del af København: Sydhavnen (Kongens Enghave). Her har jeg boet siden 2013, og jeg flytter aldrig derfra igen!

Og nu nærmer vi os sagens kerne: nemlig København og dens 10 bydele: Indre By, Vesterbro/Kongens Enghave, Nørrebro, Østerbro, Amager Øst, Amager Vest, Valby, Bispebjerg, Vanløse og Brønshøj-Husum.

Hver bydel har deres eget distinkte kendetegn, deres egen charme og indbyggere.

I Sydhavnen, hvor jeg bor, hilser vi på hinanden på gaden. Vender gerne stort som småt når vi venter på bussen, og går rundt med kaffekoppen nede på græsset, mens hunden luftes.

Vi er ret så forkælede i vores lokalområde; vi har Valbyparken i baghaven, tæt afstand til blåt hav, fredede naturgrunde med hyld, brombær, syrener og andet godt Samt vores egen lille havn, hvor man spiser både godt og billigt. 

Alt i alt en perle, som vi vogter med nidkærhed.

Der er ingen grund til at prise Sydhavnens fortrin alt for højt, for bydelen skulle jo nødig gå hen og blive lige så trendy som Vester- eller Nørrebro – med tilhørende larm og stigende lejlighedspriser.

Men det betyder jo ikke, at andre af Københavns bydele ikke har deres charme.

Kan du – som jeg – ikke få nok af vores skønne hovedstad, så tag med Kulturium Salonen til Københavns Museum tirsdag den 1. september og få en rundvisning i bygningen, der oprindeligt er bygget til Overformynderiet i 1894. Her bliver der rig lejlighed til at få et indblik i den by, som runder det hele; brokvarterer, boulevarder og boligkarréer. 

Tilmelding sker på bibliotekets hjemmeside 

Deltagelse er gratis, dog skal man betale for egen transport.

Tag et view over byen:

Gasolin: Se din by fra tårnets top.