Modeugen

Stilfulde bøger til modeugen

03.08.17
Glæder du dig til Copenhagen Fashion Week? Så kan du varme op til modeugen med en samling spændende materialer om mode.

Copenhagen Fashion Week løber af stablen d. 8. august og strækker sig over fire dage med modeshows, messer og events rundt omkring i København.

Modebøger i mange forskellige genre

På biblioteket kan du finde inspiration til læsning om mode og modeverdenen. Læs gæsteblogger og litterat Rikke Ulsøe Nielsens blog om modebøger. Hun fortæller at modebøger er at finde inden for et væld af forskellige genrer: Der er selvbiografier, dagbøger, portrætbøger, guides og de såkaldte coffee table books, ligesom der også findes skønlitterære fiktionsbøger med fokus på mode. 

Modeformidling finder dog ikke kun sted i bøger

Magasiner har også altid været en stor del af modeverdenen og fungeret som en indflydelsesrig stemme, når det kommer til omtale af kollektioner, trends og modehistorier. Fordi de udkommer månedligt, er de konstant opdaterede på de seneste tendenser og nyheder fra modebranchen.

Som låner på Ishøj bibliotek har du adgang til en lang række internationale modemagasiner, som du kan tilgå digitalt via PressReader og RB Digital. Læs mere om hvordan du læser magasiner på PressReader og RB Digital her.

Tre gode bud på inspirerende modemagasiner på RB Digital

•    Elle (FR) – Den franske version er det originale Elle magasin og blev grundlagt tilbage i 1945. Siden er Elle blevet verdens bedst sælgende modemagasin og forhandles i en lang række lande verden over. Med dette traditionsrige magasin er du sikker på at blive opdateret på alle de nyeste trends.  

•    Cosmopolitan (UK) – Dette magasin startede oprindeligt som et familieblad. Meget har dog ændret sig siden, og i dag er det et kvindemagasin med fokus på mode samt temaer som forhold og sundhed. Gå eventuelt efter den oprindelige version, som netop er det amerikanske magasin.

•    Harper’s Bazaar (UK) – Den engelske version af Harper’s Bazaar tilbyder dig en overflod af inspiration. Tidligere henvendte det sig til den britiske overklasse, men siden en modernisering i 2006 har det ikoniske magasin formidlet modestof til et bredt, modeinteresseret publikum.

Modenshistorie

Vil du vide lidt mere om modenshistorie, kan du læse dette Fakatlink som har forkus på modenshistorie, modens aktører, dansk mode og modens fremtid.