Sommerbogen 2017

Danmarks største læsekonkurrence for børn

04.07.17
Den 16. juni til den 26. august kører Sommerbogen igen. Opfordringen til børnene er enkel: Læs og anmeld så mange bøger, I kan, i løbet af sommerferien og vind en masse fede præmier.

Sommerbogen er folkebibliotekernes landsdækkende læsekonkurrence for 7-14-årige med tusindvis af deltagere hver sommer. Idéen bag Sommerbogen er at fastholde børns læselyst hen over sommerferien, og en konkurrence som Sommerbogen kan netop motivere børnene til at holde læsningen ved lige, selvom de holder ferie fra skolebænken.

Alle børn i alderen 7-14 år kan deltage i Sommerbogens individuelle fritidskonkurrence eller som klasse i Sommerbogens skolekonkurrence for 1.-6. klasser. I fritidskonkurrencen er der iPads på højkant og daglige bogpræmier, mens de bedste klasser kan se frem til forfatterbesøg.

Præmierne er sponseret af Edvard Pedersens Biblioteksfond og forlagene Gyldendal, Alvilda, Høst & Søn, Tellerup og Carlsen.

”Når man anmelder en bog, kommer man længere ind i den, og man ser historien fra en anden vinkel. Hvis man kan lide at læse, er det en sjov måde at fortælle om historier på. Og man kan anbefale det, man bedst kan lide, til andre.” Citat: Matilde Lauritzen, vinder af bedste skrevne anmeldelse Sommerbogen 2016.

Børnene vælger selv de bøger, de vil læse og anmelde, og anmeldelserne kan laves på skrift eller som video. Det vigtigste er, at børnene begrunder deres mening om bøgerne, og at de har lavet anmeldelserne selv. Sommerbogen foregår på biblo.dk; børnenes digitale bibliotek og mødested, og på landets biblioteker, hvor der foregår masser af læseaktiviteter og lokale Sommerbogen-konkurrencer.

De bedste anmeldelser kåres af bibliotekarer og Biblos redaktion.

Mangler I inspiration til læsning kan I her se de nyeste bøger og lydbøger på biblioteket. 

5 gode bøder anbefalet af John, Anne og Rikke fra biblioteket:

Materialer
Reservér
  • Bog

Billedrengen

Af M. G. Leonard (2016)
Læs mere
Reservér
  • Bog

En træhule på 13 etager

Af Andy Griffiths (2016)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Ronja røverdatter (Ved Kina Bodenhoff)

Af Astrid Lindgren (2017)
Læs mere
K. A. Applegate: Crenshaw
Reservér
  • Bog

Crenshaw

Af K. A. Applegate (2017)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Araberen

Af Kristoffer Jacob Andersen (2017)
Læs mere