Tidsfordriv til børnene

Tidsfordriv for børnene når nedlukningen bare fortsætter...

Vi ved det godt – det kan være svært at fylde dagene ud, når hjemmeskole og restriktioner virker uendelige. Men heldigvis er der hjælp at hente for børn og deres familier på nettet, som vi allerede tog hul på i juleferien: Online kulturelle oplevelser - mest for børn. Denne gang ser vi på afveksling og inspiration til onlineskolen, for ind imellem kan en krea-opgave, lidt bevægelse eller sjov med Hr. Skæg måske være den helt rette førstehjælp.

Ramasjangs nye skoleunivers

På Ramasjang er et helt nyt univers dukket op: Nemlig Ramasjangs Hjemmeskole. Her kan hjemsendte skoleelever møde Bamselægen, lave yoga med Motor Mille, gå på opdagelse i historien med Sigurd Barrett eller lege med tal, bogstaver og sprog med Hr. Skæg. Læringstilbud med alle de DR-figurer, som børnene kender i forvejen.

Alineas sofaskole

Også forlaget Alinea, som normalt laver skolematerialer, har udviklet et hjemmeskole-tilbud, som de kalder Sofaskolen. Her kan skoleelever med hjælp fra deres UNI-login finde både kreaopgaver, små tema-artikler om alverdens emner og gå på opdagelse i materiale til de forskellige fag fra skoleskemaet.

Find gode film til store og små

Som det sidste tip vil vi gerne præsentere børn og deres voksne for Biblioteksbanden. Siden er lavet af børnebibliotekarer fra Odsherred, men indholdet er lige så brugbart for børn i f.eks. Ishøj. Hvis man trænger til at koble af med en god film ovenpå en lang dag med hjemmeskole, så kan Biblioteksbandens Filmfinder måske give nye ideer, her kan du nemlig bede om filmanbefalinger efter alder og blive vist direkte ind på Filmstriben, hvor du bruger dit login til Kulturium Ishøj Bibliotek.

God fornøjelse og på gensyn på Børnebiblioteket