Se en serie i din ferie

Vi hjælper dig med at vælge den helt rigtige serie.

Kan du lige som mig, bruge timer på at surfe rundt på Netflix, HBO og Disney Channel, uden at finde den serie du godt gider begynde på?

Så læs videre...

Fantasy

Hvis du er til fantasy så er 'His Dark Material' et godt bud. Serien er bygget på Philip Pullmans serie 'Det gyldne kompas', og formår virkelig at indfange essensen og stemningen fra bogen. At skuespilleren er godt castet hjælper den også godt på vej. 

'Game of Thrones' behøver vel næppe den store introduktion. Jeg tænker, du har hørt om den, og måske tænkt, det ikke var noget for dig. Sådan havde jeg det i hvert fald, men jeg endte med at give den en chance alligevel. Og hurra for det! De første par afsnit blev lige brugt på at indfange universet, og så var jeg ellers solgt. Den har det hele: Kærlighed, utroskab, skiderikker, drager!, stærke heltinder, svage skurke og en evne til at overraske lige som man tror, man ved hvordan det ender. Giv den en chance.

Tidens ånd

Jeg er ikke stolt af at indrømme det, men på et tidspunkt havde jeg en affære......med 'Mad Men'. Jeg var fuldstændig fortabt i den serie, og sneg mig til at se den på alle mulige tidspunkter, og ville sådan set hellere se 'Mad Men' end at hænge ud med min mand. Så er du advaret, hvis du går i gang med den. Den er stærkt vanedannede og forførende. Og så giver den et fantastisk indblik i den mandsdominerede reklamebranche i 1960'erne.

I 'The Crown', følger vi Dronning Elizabeth II og hendes familie. Nå, og hvad så, tænker du måske. Sådan havde jeg det i hvert fald. Men hold nu op, den er skruet godt sammen, og giver et indblik i, hvordan det er at leve med en meget snæver ramme at udfolde sig på. Og efter hvert afsnit er man lige nødt til at google forskellige episoder eller personer fra afsnittet. 

Er du i for godt humør, og trænger til at hænge lidt med hovedet og frygte for fremtiden, så er 'Handmaids Tale' et godt bud. Da Margrete Atwood skrev denne Sci FI roman, havde hun da aldrig i sin vildeste fantasi forestillet sig, at virkeligheden kunne komme så tæt på. Men ak. Selv om serien virkelig er en humørdræber, så er den også vedkomne og giver stof til eftertænke.

Krimi

Selv om 'Sharp Objects' er meget mere end en krimi, så er opklaringen af et mord trods alt omdrejningspunktet i serien. En journalist er tvunget af sin chef, til at tage tilbage til sin fødeby, for at dække mordet på en ung pige. Og så skal jeg da lige love for, at skelettene vælter ud af skabet. Hvis du kunne lide stemningen i den første 'True Detective' serie, så vil du også sætte pris på denne.

I 'Mare of Easttown' spiller Kate Winslet og Jean Smart datter og mor, i en familie, der dårligt kan holde sammen på sig selv. Og oven i hatten sker der et mord, der komplicerer ting yderligere. Easttown er en lille flække, og alle ved alt om alle og ingen siger noget om nogen. Krimiserie når det er bedst.

Kvindeliv

Hvad gør man, når ens mand pludselig dør, og ens søn vender en ryggen? Hvis man er 'Olive Kitteridg'e, så gør man det man altid har gjort: Putter det største panser på, lukker sit hjerte inde og opfører sig som en nar. Men heldigvis er hun en elskelig nar, som man aner, der er håb for.

Elena Ferrentes 'Napoli'-romaner kræver vist ingen introduktion, hvis jeg skal tro på vores udlånstal. Jeg må indrømme, at jeg aldrig rigtig kom i gang med romanerne, men så er det godt, at de er lavet som serie med titlen 'My brilliant friend'. Jeg elsker det filmiske udtryk der er i serien, næsten sort og hvid uden at være det. Det understøtter historien og historien om de to veninder virkelig godt.

Rigtig god fornøjelse.