Praktikanterne anbefaler...

Vores dygtige praktikanter anbefaler en række af deres yndlingsbøger.

Emilie og Sofie har travlt i den her uge. De er nemlig praktikanter på biblitoteket, hvor de bliver kastet ud i den ene opgave efter den anden. De har blandt andet skullet lave en boganmeldelse af en af deres yndlinsbøger og en udstilling med et udpluk af deres favoritbøger.

Du kan læse deres boganbefalinger herunder.

Gåden om Alaska – John Green (anmeldelse af Sofie fra 8. klasse)

Jeg læste Gåden om Alaska for første gang i sommeren af 2018. Bogens simple og mystiske udseende fangede mit blik og gjorde mig nysgerrig. Jeg er vildt glad for at jeg valgte at læse den fordi den er stadig en af mine ynglings bøger og en bog der gjorde sindssyg meget intryk på mig. 

Gåden om Alaska handler  om 16 årige Miles Halter som flytter fra solrige Florida til Culver Creek i den meget varme stat Alabama. Her skal han starte sit junior år på samme kostskole hans far gik på. Miles er meget fascineret af berømte sidste ord og tager afsted på efter skolen for at finde hans ”great perhaps”.  På kostskolen møder Miles hans nye vennegruppe. I blandt hans nye venner møder han Alaska Young som han bliver rigtig glad for, måske gladere end han er villig til at indrømme. 

Om Gåden om Alaska rent faktisk bliver løst er et fortolkningsspørgsmål. Vi som læsere for en masse spor, som hovedpersonerne i bogen også prøver at følge. Af mange grunde vil jeg nok sige det er en af John Greens bedste romaner.

The Selection – Udvælgelsen (anmeldelse af Emilie fra 10. klasse)

The Selection foregår i et samfund i fremtiden hvor der er indført kaster, som klasseopdeler samfundet. America tilhører en af de laveste kaster, og er derfor tvunget til at deltage i udvælgelsen, da hun bliver udtrukket. Udvælgelsen er hvor landets kronprins, for åbent kamera, vil vælge sin prinsesse blandt femogtredve tilfældigt udvalgte piger. 

Udvælgelsen er det første bind i serien på fem bøger. Den fokuserer på venskab, kærlighed, rivalisering og et samfund bygget på forbud og klasseskel. 

The Selection er en spændende bogserie der ikke kun handler om alt det pladderromantiske, men også om samfundsopdeling, vigtigheden ved gode venner og meget andet spændende. Der sker hele tiden noget der holder læseren i gang. Jeg var selv en smule skeptisk da jeg først fik bogen anbefalet, men da jeg først kom i gang kune jeg slet ikke ligge den fra mig. Hele The Selection serien kan varmt anbefales.