Når der er ro på bagsmækken

Lydbøger til de voksne

Når det er sommertid, er det også tit ”sidde i bilen i timevis ned at de tyske autostradaer tid” og så er der intet der overgår en fængende lydbog. Jo jo du kan sagtens lytte til Hitparaden og musik fra Spotify, men på et eller andet sted mellem Hamburg og München, så har du brug for noget substans.

Heldigvis findes e-Reolen og som du jo allerede ved så koster den gratis. Ikke noget med et månedligt abonnement, biblioteket har købt adgang til dig. Download appen hjemmefra og gør dig selv den tjeneste at downloade et lille udvalg, du tror passer alle de voksne i bilen.

Hvad skal du så høre? Problemet er jo tit at når barnet har fået noget godt i ørene og sidder roligt på bagsædet, så skal du, din mand og hans mor blive enig om hvorvidt det skal være På sporet af den tabte tid af Proust, Søren Ryge Petersens Naturglæder, eller den nye fransk bloddryppende krimi om ham der seriemorderen I skal lytte til. Ens læse- og lyttepræferencer stritter ofte i alle retninger. Men her er mine gode råd efter årevis erfaring i bil til syden.

Vælg noget eventyrligt, noget rejselitteratur eller noget sjovt.

Ja det var så det råd hej hej.

Nej jeg vil selvfølgelig forsøge med et par gode allround titler, der passer alle.

Hvis din familie er sådan en der er vant til at læse og lytte, så forsøg dig med en novellesamling. Lyt til en novelle ad gangen og stop op og tal om, hvad I tror den handlede om. Det er den fineste måde at lytte og læse på, altså der hvor man deler oplevelsen.

Tove Jansson ( Mumitroldenes ”mor”) har skrevet en skøn novellesamling der hedder Rejse med let bagage. Den er sjov og alvorlig på en og samme tid. Og så passer titlen da perfekt til når man er ude og rejse.

Som noget forholdsvist nyt har e-Reolen en masse podcasts som er så velegnede til bilturen. Tid til bøger, Gyldendals podcast, Højdepunkter i verdenslitteraturen eller Genåbnede kriminalsager med Frederik Strand.

Gå på oplevelse og bliv inspireret. Jeg er selv kæmpe podcast fan og kan kun anbefale dig at prøve.

Som jeg lagde ud med at skrive, så er rejselitteratur som skabt til at lytte til på rejsen. Hvis det er muligt så vælg noget om der hvor du skal hen, men gør det når du kører hjem ad mod Danmark. Jeg synes altid jeg får mest ud af rejselitteratur, når jeg selv har været i Madrid, Venedig eller London.

Troels Kløvedal behøver jeg ikke reklamerer for, men hvad med Pilgrimsrejsen af Paulo Coelo, hvor vi følger ham på hans vandring ad den myteomspundne pilgrimsrute til Santiago de Compostela?

Eller hvis du ikke er så meget til det spirituelle kunne Alene jorden rundt, den utrolige historie om Laura Dekker, pigen der som 14-årig sejlede jorden rundt på 518 dage …ALENE!!

Eller hvis du havde lyst til at lægge Laura Dekkers forældre i benlås og melde dem til børneværnet, så kunne No problem, sir! Sentimentale rejsehistorier fra Østen af Erik Nørgaard være noget du kunne slappe lidt af på.

Mulighederne er uendelige (næsten) , kig på hvad der findes på e-Reolen og lav en skøn ”playlist” til din sommerferie. God tur

 

02.07.21
Tags