Mangler du en god bog, mand?

Bliv klogere, bliv rørt, bliv beriget!
Der sker noget med manderollen i disse år. Mænd går i terapi, danner mandegrupper og tager på mandecamp. #metoo har også skubbet til udviklingen, og en ny generation af mænd ønsker at omdefinere sig selv og mandens rolle i samfundet. Det kan så småt ses i litteraturen, hvor mandlige forfattere fortæller om mænd, der hver især er på personlig rejse.
 
Det er mænd der går gennem vrede, sorg og afmagt, men hvor rejsen bidrager til klarsyn, accept, forsoning og livsvisdom - til at slippe skyld, skam og traumer og perspektivere manderollen. Mænd som tør tage fat om nældens mentake rod og se dæmonerne i øjnene for at blive bedre sønner, fædre, venner og partnere end deres egne fædre var. Nogle er længere i processen end andre, men alle på vej. Og det fylder mig med håb på mit køns vegne.
 
Svend Brinkmann har engang sagt, at man skal droppe selvhjælpsbogen, for der er meget mere hjælp at hente i romanerne. Så her er en række forslag til bøger til den mandlige læser. Bliv klogere, bliv rørt, bliv beriget!