Kvinder i litteraturen

Friblødning, sexisme, feministisk aktivisme. Køn og ligestilling har ikke siden 1970’erne været mere hot. Kvinders roller, deres kroppe og moderskab er populære temaer i litteraturen, besøg KULTURIUM Biblioteket og bliv inspireret.

Kulturium Bibliotek inviterer alle kvinder og mænd til at fejre KVINDEN de næste par uger. Vi byder på en masse bogudstillinger og litterære appetitvækkere, en smuk og tankevækkende udstilling fra MagiLaboratoriet, en konkurrence og Salonarrangement den 7. marts (beklager men den  8. marts var booket) med Pia Fris Laneth, der er prisbelønnet forfatter, journalist og fortæller.

Pia Fris Laneth

Pia blev landskendt med bestselleren Lillys Danmarkshistorie og modtog Weekendavisens litteraturpris i 2015 for bogen 1915 – da kvinder og tyende blev borgere. 

Hun fortæller om Lillys Danmarkshistorie hos os her på biblioteket, og vi glæder os så meget til at I kommer og er med. Pia Fris Laneth er som forstanderen Jørgen Carlsen fra Testrup Højskole skriver det: ”..ganske enkelt en ypperlig fortæller, der med sit nærvær og store sprogtalent formår at tryllebinde sine tilhørere – ung som gammel”. 

MagiLaboratoriet

MagiLaboratoriet er et privat dukkemageri, hvor litterat, magisk opfinder og dukkemager Trine Juhl kreerer de mest vidunderlige dukker, som alle ligner kendte forfattere.  Vi udstiller nogle af MagiLaboratoriets dukker, og vi håber I kommer forbi og hilser på. 
Vi har i marts måned forskellige udstillinger overalt i  KULTURIUM Biblioteket, så det er bare om at gå på opdagelse.

KULTURIUM Biograf viser film

Som en lille bonusinfo vil vi lige nævne at KULTURIUM  Biograf viser to film om den amerikanske højesteretsdommer Ruth Bader Ginsburg, og begge film handler om kampen for ligeret, ligestilling og at være kvinde i en mandsdomineret verden. Biblioteket har i den anledning indkøbt en biografi om powerkvinden Ruth Bader Ginsburg.

Magilaboratoriet har udstilling på biblioteket fra den 26. februar – 12. marts.

Pia Fris Laneth  besøger biblioteket den 7.marts  kl. 19-21

/Marianne