Håndens glæder

Kan en håndarbejdsbog være sjov? Ja sgu!

Da jeg var barn og gik i børnehaveklasse, syede vi flotte farverige sting på gulvklude. Og lige så grimt som det var, lige så stolt og glad var jeg over at have fået skabt noget med mine hænder.

Glæden til håndarbejde har hængt ved, og jeg både syer og strikker, men brodering har der ikke været så meget af. Måske lige med undtagelse af den virkelig grimme forfabrikkerede julekalender jeg brodererede til min søn, da han var lille.

Altså lige indtil nu!

For Trine Runge Jessen aka Badass Broderisten, har skrevet en helt vidunder og sjov bog om at brodere. Fyldt med skønne udtrykt, holdninger og ikke mindst opskrifter på vidunderlige og skæve broderier.

Hvem vil ikke gerne have pladecoveret til Bjarne Lillers Her står jeg, hængende i udestuen, som broderi forståes?!

Det allerbedste ved bogen, er hendes skønne formidling og kærlighed til det at brodere. Jeg fik i hvert fald lyst til at gribe nål og stof, og lave et lille broderi til min kollega.

Har man lyst til at brodere andet end tarteletter og Bjarne Liller, så har hun også opskrifter på hvad man kan brodere til tændstiksæsker. Det er simpelthen mageløst.

Hvis du ikke er til bandeord og en lige-på-og-hårdt-tone, så skal du nok se dig om efter en anden broderibog.

En af Trines mottoer er nemlig "fuck bagsiden", og det er der en del af i bogen. Heldigvis, var jeg lige ved at sige, for så er er slet ikke noget pres på at det skal være pænt, men derimod at det skal være sjovt at lave.