Grøn er vårens hæk...

Hvor går vi hen? UD!

Hvor går vi hen, når byerne, bibliotekerne, museerne, sportshallerne, storcentrene, koncertstederne, teatrene, restauranterne og caféerne lukker og slukker og Danmark går i karantæne? Et oplagt svar kunne være: Ud! Ud i naturen.

Naturen har heldigvis stadig åbent! Siden Corona har vendt op og ned på vores forestillinger om verden, er vi mange der lidt famlende har søgt efter nye måder at være i vores hverdag på. Jeg selv er begyndt at gå morgenture. Nogle dage bliver det til en lang tur langs stranden for at nyde solopgangen, andre dage smutter jeg en hurtig tur rundt om blokken og ned til min yndlingsbænk i min lokale park. Der er næsten ingen mennesker tidligt om morgenen.

I naturen kan vi holde afstand til hinanden, samtidig med at vi kan være sammen på behørig Corona-afstand. Det er fint nok. Endnu finere er det - for mig - at jeg på mine gåture her i det spirende forår pludselig bliver mindet om, hvor dejligt det er med vind i håret. Duften af vådt græs, lærkernes sang, følelsen af hvinende koldt havvand mellem tæerne. Det er bare med at åbne sanserne på vid gab og tage imod, så vælter naturens gaver ind og jeg føler mig styrket langt ind i min sjæl. Det er i al fald hvad jeg tænker næsten hver morgen på vej hjem fra min morgentur.

Næste weekend skal jeg på eventyr med et par veninder i Gribskov. Vi har planlagt en herlig skovtur komplet med rød-og-hvidternet dug, hvidvin og stråhatte. Vi satser på masser af sol!

Hele 2020 har bibliotekerne i samarbejde med Danmarks Radio, Netværk af Naturhistoriske Museer i Danmark, Friluftsrådet, Naturstyrelsenog Danmarks Naturfredningsforening fokus på Vores natur.

Der er mange digitale tilbud - DR sender fx de smukke naturprogrammer Vilde, vidunderlige Danmark søndag aften kl. 20 - og senere på året dukker der spændende arragementer og udflugter op - om Corona vil. Og ellers er der også masser af litteratur at dykke ned i. Både hvis du vil lade en forfatter vise dig nye sider af naturen - eller hvis du ønsker inspiration til dine egne oplelser i naturen.

Korte videoer med litteraturanbefalinger

Hvis du gerne vil se en anbefaling, kan du klikke på disse links:

Erland Loe: Doppler

Andreas Hejlskov: Den store flugt

Henry David Thoreau: Walden. Livet i skoven

Til sidst

Brætspilsanbefalinger