Det Gyldne Kompas og noget der ligner

TV-serien 'His Dark Materials' havde i starten af november premiere på streamingtjenesten HBO. Serien er baseret på Philip Pulmans helt fantastiske triologi 'Det Gyldne Kompas' (På engelsk: His Dark Materials).

Serien handler om den modige pige Lyra og hendes daimon Pan, der sammen spiller en stor rolle i kampen mellem det gode og det onde. Lyras univers udfolder sig i en parallelverden, der ligner vores egen og så alligevel ikke.

Philip Pullmans trilogi har status af klassiker indenfor fantasygenren og senest har Pullman påbegyndt forhistorien til ’Det Gyldne Kompas’ med serien ’Forestillinger om Støv’. 

Kan man slet ikke få nok af Lyras verden, bør man straks kaste sig over den nylige tegneserieadaption ’Det Gyldne Kompas’ begået af Stéphane Melchior og Clément Oubrerie. Det er en imponerende grafisk fortolkning planlagt til tre bind og samtidig en fejende flot tilføjelse til Philip Pullmans tryllebindende univers.

Har du lyst til at genlæse eller finde bøger, som ligner eller minder om ’Det Gyldne Kompas’, er der hjælp at finde i listen herunder. Fra vinterlige eventyr til unikke fantasy-verdener og stærke venskabsbånd.

Find mere inspiration på Litteratursidens boglister Filmatiserende fantasy og adventure romaner samt Fantasy.