De nordiske guder i bøger til børn og unge

Skal du også i Musikteatret og se ”Vølvens dom” d. 29. september? Eller synes du bare at den nordiske mytologi er spændende?
Her er børnebibliotekar Anne Cauchis bud på gode bøger, der handler om de nordiske guder og vikingetiden.

 

Sigurd Barrett - Sigurd fortæller om de nordiske guder.
God til højtlæsning fra 5 år.

Steve Barlow – Freja. Her er man selv hovedpersonen og skal som Freja foretage de rigtige valg, for at finde Thors forsvundne hammer.
Spændende bog for de 9-12-årige.

Tanja Rohini Bisgaard – Vølvens spådom. 1. del i underholdende serie, hvor to børn bliver hentet tilbage til vikingetiden af en troldkvinde. De skal være Midgårds beskyttere.
Fra 10 år.

Mette Finderup – Smertensbarn. Dramatisk historie om Gyrithe der har problemer med forældrene, men også kommer på tværs af en rasende Freja, fordi hun ikke vil gøre som traditionerne kræver.
Kan læses fra 11 år og langt op.

Rick Riordan – Kampen om sommersværdet. 1. del i serien om Magnus Chase og de nordiske guder af en forfatter til mange populære bøger. Magnus finder ud af at hans far er en af de nordiske guder.
Fra 12 år.

Neil Gaiman – Nordisk mytologi. Den verdensberømte forfatter fortæller med stor humor om de frække guder og deres evige magtkampe.
God til højtlæsning fra 8 år.

Sophie Swerts Knudsen – Ulf og tordengudens sværd. Ulfs liv ændrer sig, da hans far dør. Hans mor bærer på en stor hemmelighed og Ulf synes at trællepigen Gwen er ret sød.
Fra 12 år.

Peter Madsen – tegneserierne om Valhalla. Flotte, sjove og spændende historier om alle de nordiske guder.
Fra 9 år.