Brug dit tøj igen og igen og igen

21.04.22
Bøger og arrangement om at reparere og dekorere tøj

Brug-og-smid-væk mentaliteten er på retur. Flere og flere sværger til lidt men godt, når det kommer til tøj. Hellere købe det helt rigtige, lækre kvalitetstøj, betale lidt mere og så til gengæld passe godt på tøjet og reparere det, hvis der f.eks. kommer hul på yndlingssweateren.   
 
Når vi bruger vores tøj længere, skal der ikke produceres så meget nyt tøj og det er godt for miljøet. Tøjindustrien er en af de helst store syndere i forhold til vores samlede CO2 regnskab. 
 
Nogle går så radikalt til værks, at de kun anskaffer brugt tøj. Måske man finder en smuk kjole med et hul eller en lille plet på og må så have gang i nål og tråd. 

Nederst på siden kan du finde bøger, der kommer med konkrete anvisninger på, hvordan vi kan reparere eller omsy tøj. 

Nogle foretrækker at lave en usynlig reparation. Andre gør en dyd ud af nødvendigheden og laver synlige, broderede reparationer, der giver lidt ekstra skønhed til det brugte tøj. Det er det, man kalder for visible mending.   

Onsdag den 27. april kl. 10-12.30 afholder biblioteket visible mending workshop, hvor du kan lære at reparere og dekorere med broderi. Læs mere og book billetter til workshoppen her.

Materialer