Blåstrømpe, Feminist, Suffragette , Kvindesagskvinde, Aktivist

Velkommen til 8. marts

Kært barn har mange navne og også her i Kulturium fejrer vi sædvanen tro 8. marts, Kvindernes Internationale Kampdag, med en stor udstilling af nogle af vores mange bøger om kvinde-, og pige liv.

Debatten om ligestilling og feminisme kører på højtryk og der udkommet virkelig mange titler om emnet for tiden, så vi kan anbefale dig både at græsse i vores faglitteratur og skønlitteratur ( eller lade en bibliotekar vejlede og inspirere dig ) hvis du er interesseret.

Emner som metoo bevægelsen, moderskab og barsel, ligeløn, sprogbrug er blot få at de tematikker vores nye indkøb behandler.

Journalist og forfatter Rikke Viemose' essaysamling ” Nu taler jeg: brev til min datter” kunne være et godt sted at starte. Hun henvender sig både til unge og ældre.  I et lettilgængeligt og levende sprog, og ligesom Helle Thorning-Schmidts ”Blondinens betragtninger, har vi her at gøre med kvinder midt i 50’erne , der har masser at byde på, og som ikke er nærige med sig selv, men i den grad giver deres personlige besyv med.

Men hvad med en feministisk klassiker? Farven lilla af Alice Walker, Det andet køn af Simone de Beauvoir, Sit eget værelse af Virginia Woolf, Fri os fra Kærligheden af Suzanne Brøgger eller Tjenerindens fortælling af Margaret Atwood, der er masser at komme efter.

God 8.marts.