Historier om Danmark: Vejleå Kirke

28.03.17
Arrangementet med Hildegaard von Bingen foregår i Ishøjs Vejleå Kirke, som trækker spor tilbage til middelalderen og Ishøjs gamle middelalderkirke i Ishøj Landsby.

Kirken er tegnet af Wohlert Arkitekter, der af Ishøj Menighedsråd i 1991 fik til opgave at bygge en kirke "som enhver dansker har boende i sig, og som først og fremmest er affødt af de mange middelalderlige landsbykirker. (") Det samlede bygningskompleks bør desuden kunne karakteriseres som imødekommende, lyst og åbent i sit arkitektoniske udtryk, uden at åbenheden i praksis indvirker negativt på funktionsdueligheden."

I 1997 blev Vejleå Kirke indviet, og resultatet er en lys, simpel og stilfuld kirke med grundlæggende geometriske former: kvadrat, trekant og cirkel. Den er bygget som et skib med krydshvælvede fag, kor og tårn, og derved er det lykkedes at genskabe middelalderkirkens grundidé.

I kirken kan man se en række store, stærkt farvede glasmosaikker, som blandt andet forestiller Isaks ofring og scener og figurer fra Jesu lidelseshistorie. De er udsmykket af kunstneren Peter Brandes, hvilket skaber et spektakulært lys. Endvidere er der i våbenhuset indmuret en flise med logoet for Ishøj Sogn for at binde fortid og nutid sammen.

Læs mere om Ishøjs Kirker