Game On –gode læseoplevelser for en Gamer!

25.07.16
Spillet stopper aldrig med de her bøger. Også når det kan være svært at løsrive sig fra skærmen.

Computerspil har en fantastisk evne til at fascinere og engagere piger og drenge i alle aldre og det kan til tider måske være lidt svært at løsrive sig fra skærmen og give nogle af de andre medier en chance.
Vi har udvalgt et par bøger der inviterer computerspillene ind i bøgernes univers og som lægger an til en god læseoplevelse for Gamer’en
Blandt bøgerne som vi har udvalgt er der et stort spænd mellem alder og sværhedsgrad, lige fra serien Gamerz for de 9-11årige til Ready Player One, som mest er for voksne og lidt de unge og gode læsere.

Bygget på bøger

Måske ved du at mange spil bygger på bøger. Metro 2033 bygger på bogen af samme navn skrevet af den russiske forfatter Dmitrij Gluchovskij. Det er en helt fantastisk læseoplevelse for voksne der om noget får det til krybe under huden når de forskellige metrostationers ideologier beskrives.
Witcher serien bygger på Andrzej Sapkowski bøger og giver en dybere forståelse for de valg Geralt of Rivia stilles overfor i sit hverv som Witcher. Start med at læse The Last Wish. Hvis du savner Ciri anbefales det at læse Witcher Saga der starter med Blood of Elves. 

God fornøjelse!

 

DX cyberkriger af Zaar jon
I skolen er 15-årige Hannibal en nobody, men i cyberspace er han nummer ét blandt et utal af gamere når han styrer sin figur "Come and get some" i skydespillet fra spilgiganten DX. Han kan gennemskue alle detaljerne og ligger øverst på rankinglisterne. En dag finder "Come and get some" en medaljon og pludselig er spillet en virkelig kamp for overlevelse - også for Hannibal. Men han er ikke alene. På vej ud af spillet møder han en lille gruppe jævnaldrende, der er havnet i samme situation. En af dem er Lea. 
Spænding, action og science fiction er godt blandet i historien om om en gamers kamp for overlevelse i cyberspace. Anbefales fra 13 år.

Gamerz er en serie af Kasper Hoff. 
Gamerz-serien handler om drengen Tim, der er hardcore gamer. Tims forældre deler desværre ikke hans begejstring for computerspil. De synes, at Tim bruger alt for meget tid foran computeren, så de idømmer ham en måneds spillepause. Samtidig inviteres Tim til at deltage i en hemmelig, online turnering for verdens bedste gamere. Tim kan ikke sige nej, selv om det betyder, at han må lyve for sine forældre og trodse deres forbud.
I Galaxy-turneringen kommer Tim på hold med Ludo, Wizard, Princess og Croxx. De kender ikke hinanden, og derfor kalder de sig for De Ukendte. Efterhånden som turneringen skrider frem, lærer de dog hinanden bedre at kende, også i den virkelige verden, for banerne i spillet er svære og kræver, at de overvinder deres interne stridigheder for at gå videre til finalen.
Første bog i serien hedder De ukendte og er starten på et spændende historie hvor vi følger Timmo og hans venner der spiller sig igennem den hemmelige Galaxyturnering. Anbefales fra 9 år

Max MoFo serien af T. B. Rottbøll
Max er en rigtig FPS-gamer. Han vild med at spille computer og den virtuelle verden nogle gange mere virkelig end hans virkelige verden. I spillenes verden er han nemlig ikke bare Max, men Max Mofo, Max Motherfucker, en kriger der kan lidt af hvert. Han elsker at spille så meget, at han ofte synes, det er skæggere at være inde i spillenes virkelighed end at være i den rigtige virkelighed, hvor der er venner og piger og forældre, der serverer aftensmad, og dansklærere der vil lære en om fiktion og aktantmodeller.
Max er i gang med et helt vildt intenst krigsspil. Og i spillet er han ikke længere den lille danske dreng Max men den kyniske elitesoldat Max MoFo (MotherFucker). Hans opgave er at redde den afghanske præsident og pløkke så mange talibanere som muligt. Og spillet fylder mere i drengen Max’ univers end vennen Anton, der gerne vil hænge ud med ham og pigen Luna, der vist nok af en eller anden mystisk årsag synes at Max er spændende.
Spændende serie for drenge anbefales fra 9 13 år. 

Liv på spil af Søren Jessen
Begge Mads’ forældre har travlt med deres arbejde som læger, så når han først bliver bidt af et computerspil, så spiller han, til han ikke længere gider. Nu har hans dansklærer fået nok af, at han hele tiden glemmer alt om sine lektier. Frustreret over at have fået en seddel med hjem til forældrene, tager han ind til byen, for at berolige sig selv med et nyt computerspil. Det er her han får fingrene i en enlig diskette med ordet ”Alt” skrevet på den. Mads tager den med sig og sætter spillet i computeren bare for nygerrighedens skyld. Der går ikke lang tid, før at det går op får ham, at han med “Alt” nu kan styre alt og alle i verden. Langsomt begynder Mads at forstå vigtigheden af hans handlinger, og han begynder at forstå, at det er rigtige menneskeliv, han leger med. Men så falder spillet i de forkerte hænder, og Mads indleder en hæsblæsende jagt gennem Aarhus for redde verden for dens undergang.
Spændende og tankevækkende ungdomsbog om konsekvenserne af at lege Gud. Spil- og spændingselementet er en væsentlig del af plottet. Hæsblæsende og velskrevet ungdomsbog om et farligt spil. En fin tilføjelse til spændingshylderne, som nok især vil glæde de læsetrætte. Spændende ungdomsbog med et strejf af sci-fi. Anbefales fra 12 år.

Gamer af Chris Bradford
Historien foregår i 2030 og handler om den gadestrejfende Scott. En dræbervirus slår millioner ihjel, deriblandt Scotts forældre så han er blevet. Verden nedsmelter, da hærene tager magten og indfører nye stramme love og det nu er en evig kamp bare at overleve, men Scott har en drøm om at blive udtaget til at kæmpe i det spillet Virtual Kombat. Spillet reklamere med, at det er så virkeligt at det næsten gør ondt, et spil hvor man kan tjene penge nok til at blive rig og aldrig mere skulle sulte! Scott bliver elite-gamer, men undervejs opdager han at der er mange der forsvinder fra spillet, måske er hans drøm ved at blive til et mareridt i stedet? En tempofyldt og ligefrem actionfyldt historie om at blive opsuget og væk i et computer-kampspil. Rigtig god og spændende bog, let at læse med et sprog der virkelig får kampene i spillet til at poppe op. Anbefales fra 13 år

Epic : spil for livet af Conor Kostick
På planeten Nyjorden er EPIC ikke kun et computerrollespil, men det er også et spil, der styrer samfundet og regulerer indbyggernes adfærd. Erik må sammen med sine venner spille EPIC for at redde sin far fra eksil og snart er han og vennerne involveret i et spil på liv og død, hvor fjenden er planetens styrende organ, det korrupte Centralrådet. 
En spændende og meningsfyldt fantasy inspireret bog der henvender sig til piger og drenge fra 12 år. Bogen vil have en særlig interesse for unge, som går til rollespil eller spiller computer.

Erebos af Ursula Poznanski 
Der sker noget mystisk, der er opbrud i de forskellige klikker på skolen, en hemmelighed breder sig langsomt, desværre for 16-årige Nick er han ikke en del af den og han er ved at gå til af nysgerrighed, lige til han en dag bliver trukket til side. Årsagen viser sig at være et computerspil, men ikke et hvilket som helst spil. Erebos er navnet på et computerspil, der spredes i hemmelighed mellem elever på en skole nær London. I Erebos du har kun et liv, og du må ikke snakke med nogen om spillet, undervejs vil du blive truet, belønnet og forbløffet. Nick og de andre elever drages ind i det fængslende spil med barske kampe og rødder i især græsk mytologi, så grænsen mellem dagligdagen og spillets verden udviskes. Spillerne optræder i spillet under dæknavne som varulve, elver, vampyrer eller mennesker og genkender ikke hinanden. Spillets herskere giver dem opgaver i virkeligheden, og Nick stopper modvilligt, da det viser sig, at spillet har dramatiske følger for folk, der ikke spiller med. 
En tankevækkende og godt fortalt historie, med action og befriende fri for kærlighedsdrama. Godt fortalt og spændende historie til læsning på egen hånd for især store børn og unge - samt med gode muligheder for snak om bl.a. moral, fællesskaber og fascination af spil. 

Ripper af Isabel Allende
17 årige Amanda Martín bruger en hel del af sin tid på som del af en internetgruppe der spiller onlinespillet Ripper, hvor hovedformålet er at fælde seriemorderen Jack the Ripper. Da en række grimme drab hærger San Francisco beslutter gruppen sig for at kaste sig over virkelighedens efterforskning frem for den virtuelle. Amandas far som er kriminalinspektør og hjælper med informationer om mordet. Da Amandas mor, forsvinder, tager hverdagen en ny drejning, og historien handler hovedsagelig om de uger og måneder, der gik forud for bortførelsen.
Bogen anbefales til voksne og er ikke en af Isabel Allendes bedre bøger.

Ready Player One
I en fremtid hvor jorden er i forfald, er de fleste nærmest flyttet ind i den virtuelle verden OASIS, en verden med uendelig plads, hvor der er spil, undervisning, arbejde og underholdning i massevis. Da skaberen af OASIS dør efterlader han kontrollen med OASIS og de mange mange mange penge til den der kan løse de gåder han har lagt ind i OASIS. Det starter naturligvis en skattejagt af episke dimensioner, men det er bestemt ikke nemt at løse gåden og finder nøglerne! Det kræver ihærdighed, viden og en kærlighed til 80’ernes popkultur som kun de færreste har. Hovedpersonen Wade Watts lever i et faldefærdigt container miljø, og har ingen penge, ingen fremtidsudsigter og det eneste der holder ham kørende er jagten på nøglerne til OASIS, en jagt han går op i med liv og sjæl, og da han finder den første nøgle, så går det lige pludseligt stærkt og bliver et mål for de store forretninger der ikke skyer bestikkelse, snyd eller mord for at opnå kontrollen med OASIS og dermed nærmest jorden. 
Forrygende skrevet, med en stor kærlighed til 80’ernes popkultur, spil, musik, tv osv. Men selv hvis man ikke er opvokset i 80’erne så er det her en skræmmende god historie om den lille mand der brænder for en sag mod de store pengegriske forretninger – Action, spænding og et lille dash af romantik gør den til en rigtig god bog. Anbefales til voksne men kan læses af unge.

Materialer