Verdensbiblioteket – nu også e-bøger på tyrkisk

Som noget nyt kan du nu også låne tyrkiske e-bøger, så er ferielæsningen lige ved hånden.

Kender du Verdensbiblioteket? Verdensbiblioteket tilbyder online læsning af e-bøger og lydbøger samt streaming af film på mange forskellige sprog. Som noget nyt kan du nu også låne tyrkiske e-bøger via Verdensbiblioteket. Du kan også finde en stor samling bøger, du kan reservere og låne på biblioteket.

Hvordan får jeg adgang?

For at få adgang, skal du logge ind ved hjælp af Nem-ID eller bibliotekslogin. Bibliotekslogin er dit CPR-nummer og den kode, som du bruger, når du låner bøger på et bibliotek i Danmark. 

Klik her for at få hjælp til at logge ind på Verdensbiblioteket.

 

Se en introduktion af Verdensbiblioteket med Wenche Andreasen herunder:

Verdensbiblioteket 4K uden musik

Sprogene på Verdensbiblioteket

Verdensbiblioteket køber film og bøger på mange sprog, og det gør vi for at flest mulige sproglige minoriteter i Danmark kan få gavn af Verdensbiblioteket. Sprogtilbuddet revideres årligt ud fra statistik, efterspørgsel og tilgængelige digitale rettigheder. Ydermere skal Verdensbiblioteket understøtte Folkebibliotekernes fremmedsprogede tilbud, og derfor tilgængeliggør Verdensbiblioteket på de sprog, der er sværest for Folkebibliotekerne at tilbyde deres brugere. 

Derfor vil du opleve, at der er begrænset udbud af film og bøger på nogle sprog, men mange på andre. 

Fri og ubegrænset adgang

Du kan streame alle film på Verdensbiblioteket - der er ingen begrænsninger for, hvor meget du må afspille på sitet. Alle, som bor i Danmark, har adgang til Verdensbiblioteket og alt hvad du skal bruge er en internetforbindelse og et låner-kort (bibliotekslogin) til biblioteket.

Hvem driver Verdensbiblioteket?

Verdensbiblioteket drives af Det Kgl. Biblioteks BiblioteksCenter for Integration. Det Kgl. Bibliotek understøtter folkebibliotekernes betjening af sproglige minoriteter, og i den forbindelse driver vi Verdensbiblioteket. Med andre ord, er Verdensbibliotekets formål at stille bøger og film til rådighed for sproglige minoriteter. Verdensbiblioteket udbyder e-bøger og lydbøger, takket være projektstøtte fra Nordisk Ministerråd. Læs om projektet her.