Fugle i haven

Nej se...en øh..rød fugl!

Min viden om fugle befinder sig på et meget ynkeligt niveau.  Der er store fugle, små fugle, søde fugle og så den fordømte fiskehejre der tror den skal æde mine fisk, og det er sådan set det. Men nu hvor jeg har arbejdet hjemmefra en god del af året med udsigt til fodrebrættet, har jeg fået øjene op for, at der rent faktisk findes flere slags fugle: Der er f.eks røde fugle, gule fugle og brune fugle. For ikke at tale om sort/hvide/grå fugle i en uendelig variation. Og det er jo på grænsen til det patetiske, at jeg ikke kender navnene på de fugle jeg går og fodre, og som deler have med mig. Så nu har jeg sat mig lidt ind i det, og kan nu imponere min mand ved at sige navne som Skovskade, rødhals (også kendt som rødkælk) og allike.

Det mærkelig er, at jo mere jeg kigger ud på de fugle, jo flere arter får jeg øje på. Så nu er jeg også begyndt at kigge efter fugle når jeg færdes uden for min egen matrikel. Når jeg cykler på arbejde, ser jeg tit en meget stor fugl der ser meget rovfugleagtig ud. Den mangler jeg stadig at få helt styr på, hvad den er for en fætter. Og så så jeg sørme en isfugl i sidste uge på min gåtur. Den vil jeg gerne se igen så smuk den var.

Hvis dit kendksab til fugle befinder sig på mit niveau, så findes der heldigvis en del fuglebøger man kan låne på ereolen.
Måske du så også kommer til at imponere din omgangskreds med fancy fuglenavne.