Filmanbefalinger: Engelske film

Vi anbefaler gode engelske film fra Filmstriben.

This is England - se den på Filmstriben

Den 12-årige Shane har mistet sin far i Falklandskrigen og mobbes i skolen. Et lyspunkt kommer, da en gruppe skinheads tager sig af ham, men et racistisk National Front-medlem får ham til at kæmpe mod den virkelige fjende, de fremmede, for at redde sin fars ære.

Kongens Store Tale - Se den på Filmstriben

Bertie, som han kaldes i familien, bliver som King George d. 6., konge over Storbritaniens imperium, da hans ældre bror Edward abdicerer for at gifte sig med den fraskilte Wallis Simpson. Han ansætter den kontroversielle talepædagog Lionel Logue til at hjælpe med hans største problem: hans voldsomme stammen.

Jernladyen - Se den på Filmstriben

Storbritanniens hidtil eneste kvindelige premierminister Margaret Thatchers liv skildres i tilbageblik fra nutiden, hvor hun er dement, fra valget til parlamentet i 1959 til den magtfulde position på magtens top.

Dame konge es spion - Se den på Filmstriben

I den britiske efterretningstjeneste MI6 har der tilsyneladende været en dobbeltagent i mange år. Den navnkundige George Smiley, der ellers var sendt på pension af sine overordnede, kaldes tilbage i tjeneste for at finde muldvarpen. Det bliver en ensom kamp, hvor han ikke kan stole på en levende sjæl, for alle er under mistanke. Filmen er baseret på roman af John Le Carré.

Læs mere om Filmstriben her