Sommerbogen

Fra 12. juni til 22. august, kan læseglade børn fra 6-15 år deltage i den nationale læsekonkurrence, Sommerbogen.

Konceptet for Sommerbogen er enkelt: Læs en masse gode bøger og vær med i konkurrencen om fede præmier. I år bliver Sommerbogen dog lidt anderledes end de foregående år. Kravet om boganmeldelser træder i år lidt i baggrunden, og i stedet skal børnene udfordre sig selv undervejs, hvorved fokus rettes mod selve læseoplevelsen. Børnene skal læse minimum tre bøger, og inden start skal de hente et udfordringsark på det lokale bibliotek. På arket finder man 30 læseudfordringer med varierende sværhedsgrader  

Boggave fra Kulturium Bibliotek 

Når du alligevel skal ned på biblioteket og låne de der fantastiske bøger til sommerferien, så skal du også lige huske at få et udfordringsark til børnene med hjem. Du kan også hente udfordringsarket her. Når børnene har lavet tre anmeldelser og løst mindst 10 af de 30 læseudfordringer, kan I aflevere arket hos os igen - så belønner vi det flotte arbejde med en boggave! Derudover er man ved indlevering af arket automatisk med i den nationale konkurrence, hvor hovedpræmien er, at få lov til at tømme en boghandel på 5 minutter.  

Bagom Sommerbogen

Bag konkurrencen står De danske Børnebiblioteker, der arbejder hen imod Sommerbogens fornemmeste opgave – nemlig at tilbyde børn en masse spændende litteratur i den lange sommerferie.
Sidste år deltog tusindvis af børn fra hele landet, der i alt lavede over 30.000 boganmeldelser og dermed var med til at slå det rekordhøje antal anmeldelser fra tidligere år.