Kom og vær med - Krop, sjæl og samvær for seniorer på biblioteket

Er du mellem 60 og 75 år og har du lyst til at prøve kræfter med nye aktiviteter, der inspirerer til at holde hjernen i gang? Opstart 14. januar.

OBS: Ingen ledige pladser.

I 2050 vil antallet af ældre over 80 år være tredoblet. Mange får derfor flere aktive år, efter de går på pension. Men hvordan holder vi vores hjerne frisk så længe som muligt? Forskning viser, at fysisk aktivitet, mental stimulering og socialt samvær er vigtige elementer, og det er aldrig for sent at gå i gang. Derfor deltager Kulturium Bibliotek i et innovativt pilotprojekt støttet af Nordea-fonden. Projektet hedder Hold Hjernen Frisk, og det er anden gang, at Kulturium Bibliotek afholder forløbet. 

Otte tirsdage med fast program
'Hold Hjernen Frisk: Krop, sjæl og samvær for seniorer’ er navnet på forløbet som afholdes på Kulturium Bibliotek otte tirsdage kl. 13 – 15.30 med opstart den 14. januar 2020. Til forløbet bliver der lavet aktiviteter, der holder hjernen frisk, kroppen i gang og humøret højt. Der vil være et fast program til hver mødegang, som starter med en fællesang, hvorefter der vil være 45 minutters sjov bevægelse, f.eks. dans eller koordineringsøvelser (instrueret af en bevægelsesvejleder). Herefter vil der være pause med kaffe og tid til en snak, og arrangementet vil slutte af med samtalecafé, højtlæsning og samtale, quiz eller erindringsværksted.

OBS: Ingen ledige pladser
 

Mødegange

14/1
21/1
28/1 
4/2
Ferie i uge 7  
18/2
25/2
3/3
10/3

Om Hold Hjernen Frisk
I det 3-årige projekt, Hold Hjernen Frisk, vil projektpartnerne DGI, Slots- og Kulturstyrelsen, Sangens Hus og Dansekapellet omsætte forskningsbaserede viden til engagerende og fællesskabsskabet aktiviteter for seniorer omkring pensionsalderen og udbrede eksisterende viden i forskellige formater. Ud over Kulturium Bibliotek, deltager biblioteker over hele landet i projektet, som er ledet af DGI. Læs mere om Hold Hjernen Frisk på projektets hjemmeside: www.dgi.dk/holdhjernenfrisk