Bogsalg og bæredygtighed

Fra 16.-29. maj afholder biblioteket bogsalg i musikteatret. Vi vil i perioden også afholde en række gratis events med fokus på bæredygtighed.
Mangler du en god læseoplevelse til sommerferien? Eller trænger du til at fylde din bogreol op med spændende bøger, du kan gå på opdagelse i, i fremtiden? Så kom forbi Kulturium Biblioteks bogsalg, som afholdes i Kulturium Musikteater fra den 16. - 29. maj, og køb bøger til en billig pris. Biblioteket sælger ud af bøger, så der er plads til nyt – og sikrer samtidig bæredygtig udvikling ved at give bøgerne et nyt liv. Til bogsalget kan du blive klogere på hvornår og hvorfor bøgerne kasseres og få gode boganbefalinger fra bibliotekarerne. 

Der er åbent for bogsalget i musikteatrets åbningstid (fra 13.30-20).

Med bogsalget sætter biblioteket fokus på FN's verdensmål, bæredygtighed og cirkulær økonomi. Biblioteker er i deres grundform én stor deleøkonomi: Bøger, spil og andre materialer lånes ud igen og igen. Når materialerne ikke længere lånes ud, bliver de solgt eller genbrugt i kreative projekter. 

Priser og praktiske oplysninger

Materialerne koster 10 kr. pr. enhed, og du kan fylde en pose for 30 kr.

Bogsalget afholdes i Kulturium Musikteater, Ishøj Østergade 28, 2635 Ishøj. Bogsalget er åbent i musikteatrets åbningstid fra kl. 13.30 - 20 i hele perioden.

Kreative værksteder i forbindelse med bogsalget

I forbindelse med bogsalget afholdes der kreative workshops, hvor man kan give nyt liv til forældede aviser, ødelagte bøger og gamle filmplakater. Arrangementerne afholdes i Kulturium Musikteater på følgende datoer:

Papirmosaik – For børn 

Torsdag d. 19. maj kl. 16-18
Lav dit eget kunstværk ud af gamle filmplakater og ødelagte børnebøger. Hæng det op derhjemme eller giv det som gave. Læs mere om arrangmentet her.

Insekter af skrald – For børn

Torsdag d. 26. maj kl. 16-18 
Vi laver insekter af skrald der kan hænges op i haven eller flytte ind i stuen. Medbring eget skrald eller brug Kulturiums rengjorte. Læs mere om arrangmentet her.

Avis Upcycling – Genanvend aviser og bøger – For voksne 

Lørdag d. 21. maj kl. 14-16
Kom og lav kort, æsker eller vægkunst ud af biografens gamle filmplakater samt bibliotekets gamle aviser og ødelagte bøger. Lav et par stykker, så du altid har en æske eller kort liggende til fødselsdage, konfirmationer eller lignende. Læs mere om arrangmentet her.

Den grønne omstilling

Onsdag den 25. maj kl. 10-11
Foredrag i musikteatret om "brug-og-smid-væk-kulturen". Læs mere om arrangmentet her.