Informationssøgning og kildekritik

Giv eleverne bedre forståelse for informationssøgning og kildekritik med Søg Smart.

Klassetrin: 8. og 9. klasse.

Fag: Alle fag hvor der arbejdes med større opgaver eller projekter. ’Informationssøgning og kildekritik’ kan med fordel kombineres med ’Projektspillet’. Tilsammen giver de to besøg flere vinkler på projektarbejde og søgning og klæder eleverne bedre på til fremtidige opgaver.

Formål: At give eleverne større viden om, hvor og hvordan de finder relevant information til projektopgaven – et område vi fra biblioteket har erfaring med, at mange elever kæmper med. At gøre dem i stand til at afgøre hvilke typer læsestof, der er bedst at bruge og hvorfor. At give ny viden om selve informationssøgningen, og hvordan man vurderer kvaliteten af det, man finder.

Indhold: Valg og afgrænsning af emne, Google-søgning, relevante databaser, kildetyper, kildekritik og fake news. Tilbuddet foregår på biblioteket og er en blanding af oplæg og praktiske øvelser.

Forudsætning: Ingen, men det er en god ide at eleverne har deres problemformulering på plads inden besøget. Hvis eleverne har en Chromebook/tablet/PC, skal de have den med på dagen.

Tid: Hele året rundt, efter aftale. Kontakt os gerne i god tid.

Sted: Kulturium Bibliotek

Varighed:    2 x 45 min. med en pause.

Tilmelding:

Henriette Lind Nissen, 24 59 72 37, helni@ishoj.dk
John Fuglø, 20 68 96 57, jfugl@ishoj.dk