Bogpusher - frisæt læsning

Læselystforløb – for de klasser hvor læselysten skal boostes, sættes fri og dyrkes (6. klasse)

Trænger dine elever til at få boostet læselysten, eller har de masser af læselyst, der skal forplantes til andre? Så er et bogpusherforløb lige noget for jer.

Det gennemgående træk ved forløbet vil være, at eleverne gennem rollen som bogpushere skal udstille og pushe de bedste bøger, de har læst, til andre børn – også hjemme på skolen og på skolebiblioteket.

I løbet af skoleåret besøger klassen Kulturium Bibliotek fem gange: Vi skal lege med lynlitteraturspil, booktasting, læselyst, visualiseringsøvelser, ”forvandl dig til en person fra bogen”, booktalks og aktiv formidling i biblioteksrummet og på skolen. Og så får vi besøg af en forfatter.

Med andre ord: vi skal give læselysten én over nakken.

Forløbet kræver, at man som lærer er indstillet på et samarbejde, der strækker sig over det meste af skoleåret, og tør slippe tøjlerne lidt og give plads til rendyrket læseglæde.

Målgruppe: 6. klasse
Varighed: Forløbet strækker sig over hele skoleåret med fem besøg på Kulturium Bibliotek.
Forberedelse: Da forløbet er et tæt samarbejde mellem klassen og biblioteket, vil der være aktiviteter mellem hvert besøg, som skal laves på skolen og derhjemme, for at få det fulde udbytte.
Sted: Kulturium Bibliotek og på skolen
Tilmelding: Rikke Myhlendorph, 43 57 71 33, rbm@ishoj.dk