Intensivt læselystforløb

- Supplement til læselystprojektet

OBS: Særtilbud! Derfor kun plads til én klasse. Først ude får pladsen. Forløbet kræver, at man som lærer er indstillet på et samarbejde, der strækker sig over hele skoleåret.

Klassetrin: 6. klasse

Fag: Dansk/læsning

Formål: At styrke elevernes læselyst gennem aktiviteter, hvor de og deres læsning kommer i fokus på nye og anderledes måder, samt gennem samarbejde med læreren at afdække, hvordan elevernes læselyst kan øges. 

Indhold:

Indholdet af forløbet spiller på flere strenge, hvor der både vil være aktiviteter på Kulturium Bibliotek, som vi står for, og aktiviteter på skolen, som du som lærer skal stå for. For at dette forløb skal blive en succes, forestiller vi os, at vi har tæt dialog, samt at forløbet kan tilpasses efter hvad der er muligt. 

Udgangspunktet er, at vi i løbet af skoleåret lægger 4 besøg ind på Kulturium Bibliotek, hvor vi har fokus på booktalks, samtaler om læselyst og ikke mindst guidede fælleslæsninger. På disse besøg, får eleverne også rollen som bogpushere, hvor de skal udstille/pushe de bedste bøger de har læst til andre børn. Forløbet kan afsluttes med en læsemaraton på Kulturium Bibliotek.  
 
Desuden tilbyder vi at lave et forfatterbesøg, hvis I kaster jer over et forløb med forfatterlæsning. Vi aftaler sammen, hvilket forfatterskab der vil passe ind. 

Du har også mulighed for at lave booktrailers med dine elever ud fra bøger, de selv har valgt. Vi hjælper med at skaffe bøgerne og arrangerer en sjov forældreaften, hvor vi ser elevernes booktrailers. I laver jeres booktrailers på skolen.

Vi er åbne for at drøfte andre ideer, og tilpasse forløbet, så det passer ind i jeres planer. 

Som lærer skal du være indstillet på at afsætte den nødvendige tid til projektet og samarbejdet med Kulturium Bibliotek. Herunder at arbejde med en ny form for boganmeldelser, at have fokus på læselystsamtaler i klasserummet, evt. lave booktrailers som undervisningsforløb i løbet af året samt lave et forløb med forfatterlæsning. 

Tid: De forskellige besøg og arrangementer planlægges sammen med den deltagende lærer.

Sted: På Kulturium Bibliotek og på skolen

Varighed: Hele skoleåret    

Tilmelding: Rikke Myhlendorph, 43 57 71 33, rbm@ishoj.dk