Bliv Bogpusher

Sæt børnenes læsning fri!

Et læselystforløb for de klasser hvor læselysten skal boostes, sættes fri og dyrkes.
Bemærk – begrænset antal pladser.
Forløbet kræver, at man som lærer er indstillet på et samarbejde, der strækker sig over det meste af skoleåret og er for de lærere, der tør slippe den indre dansklærer og give plads til rendyrket læseglæde.

Klassetrin: 5.-6. klasse

Fag: Dansk/læsning

Formål: At øge elevernes læselyst gennem aktiviteter, hvor de og deres lystlæsning kommer i fokus på nye og anderledes måder, samt at gøre børnene til aktive formidlere af litteratur til andre børn.

Indhold: 4-5 besøg på Kulturium Bibliotek fordelt over skoleåret og aktiviteter på skolen. Forløbet vil byde på lynlitteraturspil, guidet fælleslæsning, samtaler om læselyst, visualiseringsøvelser, den varme stol, booktasting, booktalks og aktiv formidling i biblioteksrummet. Med andre ord: Vi skal give læselysten én over nakken.

Der vil også være mulighed for, at vi kan afslutte forløbet med en læsemaraton på biblioteket. Hvis du og dine elever får lyst til at danne læseklubber, kan vi også være behjælpelige med at skaffe
bøger til dette.

Det gennemgående træk ved forløbet vil være, at eleverne har rollen som bogpushere, hvor de skal udstille/pushe de bedste bøger, de har læst, til andre børn – også på skolebiblioteket.

Desuden tilbyder vi at lave et forfatterbesøg, hvis I kaster jer over et forløb med forfatterlæsning. Vi aftaler sammen, hvilket forfatterskab der vil passe ind.

Tid: De forskellige besøg og arrangementer planlægges sammen med den deltagende lærer

Sted: På Kulturium Bibliotek og på skolen

Varighed: Hele skoleåret    

Tilmelding: Rikke Myhlendorph, 43 57 71 33, rbm@ishoj.dk