Genreforløb om digte, rim og remser (og læselyst)

Giv eleverne mod på ord og styrk deres læselyst.

Klassetrin: 2. klasse

Fag: Dansk

Formål: At styrke børnenes læsning, og give dem læselyst via genrekendskab, samt at give børn og forældres kendskab til biblioteket og de muligheder, der er på et bibliotek.

Indhold: Deltag i et genreforløb om digte med tre besøg på Kulturium Bibliotek, hvor eleverne selv skal producere digte, og forældrene bliver inddraget.

På 1. besøg introduceres genren digte. Vi har fokus på genretræk ved forskellige digttyper og snakker lidt om digtets historie. Vi afslutter besøget med at læse en historie, der rimer, højt.

På 2. besøg arbejder børnene i grupper med selv at producere digte i de to digtformer; enderim og bogstavrim. Mellem besøgene arbejder I med genren i klassen, og eleverne færdiggør deres egne tekster, som de startede med på 2. besøg.

På 3. besøg deltager forældrene til en fernisering, hvor eleverne præsenterer/fremlægger/læser op af deres egne digte. Digtene bliver bagefter udstillet i 14 dage på Kulturium Bibliotek.
På 3. besøg vil forældrene også blive introduceret til biblioteket og de muligheder, de har på biblioteket med deres børn.

Forudsætning: Det er en forudsætning for deltagelse, at man arbejder med genren som et forløb i klassen sideløbende med biblioteksbesøgene

Tid:    Marts, april, maj.

Sted:    Kulturium Bibliotek.

Varighed: Tre besøg der strækker sig over ca. en måned.
De præcise datoer aftales med læreren efter tilmelding.

Tilmelding

Anne Cauchi
Telefon: 43 57 71 34
Mail: ankca@ishoj.dk

eller

Rikke Myhlendorph
Telefon: 43 57 71 33
Mail: rbm@ishoj.dk