Strikkeklubben På Pinden

Spring med På Pinden, når strikkeglade kvinder og mænd mødes til hygge og strik.

KULTURIUM BIBLIOTEKs strikkeklub "På Pinden" er et gratis tilbud til strikkeglade mænd og kvinder. Tanken med strikkeklubben er, at strikkeglade mennesker mødes på biblioteket til afslappende strik med indlagt hygge og erfaringsudveksling. Strikkeklubben er selvkørende med frivillige deltagere og har en kontaktperson på Ishøj Bibliotek.

Strik, samvær og småkager

I 2010 besluttede biblioteket at skabe et mødested for mennesker med interesse i at strikke. Baggrunden var at give kvinder (og mænd) et frirum, hvor de kunne mødes på kryds og tværs af kommunen, og vi var meget spændte på, om interessen for sådan en klub var til stede i  byen.

Det blev fra starten en stor succes, med op til 20 kvinder i alle aldre der mødtes og udviklede venskaber og ikke mindst hjalp hinanden med strikkeopskrifter. Formen var at biblioteket lagde rum, kaffe og kage til. Resten var op til deltagerne.

Siden da er nogle hoppet fra,  andre er kommet til,  og alle kommer for det sociale samvær henover strikkepindene. Det har skabt nye venskaber og deltagerne mødes også i andre sammenhænge.

Deltagerne i "På Pinden" har også haft en meget aktiv rolle at spille i indholdet af et af bibliotekets arrangementer. I efteråret 2011 kom de nemlig med et foreslag om, at biblioteket burde afholde et foredrag med Marianne Isager, som igennem de sidste 40 år stået i spidsen for dansk strikdesign. Et forslag biblioteket tog til sig, og arrangementet blev en stor succes!

Der fast 12 – 15 deltagere i "På Pinden". Snakken og strikkepindene går lystigt, og de er nærmest selvkørende. Biblioteket sørger dog stadigvæk for kaffe og en småkage, og sammen har vi  skabt en tradition for, at deltagerne både sidste gang før sommerferien og før juleferien får hjemmelavet lagkage.

I "På Pinden" beslutter man selv, hvad og hvor meget, man strikker eller drikker kaffe. Ishøj Bibliotek udstiller gerne strikkeklubbens kreative evner eller etablerer kontakt til andre strikkeklubber.

Tilmelding

Strikkeklubben er populær og har begrænsede pladser. Hvis du er interesseret i en plads, kan du skrive til tilmelding@ishoj.dk