Netbaser

Du kan finde næsten alt hvad du skal bruge på nettet. Som borger i Ishøj kommune har du adgang til en lang række digitale tjenester. Du kan bruge dem på din computer, smartphone eller tablet.

Der er ved hver enkel base angivet, om der kun er adgang fra bibliotekets computere, eller om du også kan bruge basen hjemmefra. Hvis du kan anvende basen hjemmefra, bliver du bedt om at logge på med dit lånernr./cpr.-nummer og pinkode til biblioteket.

 

Danske-dyr.dk

Indeholder beskrivelser af ca. 600 dyr i form af mere end 4500 tekster, 4100 billeder, kort i 2 størrelser, lyd - og videoklip. Den omfatter primært informationer om vilde dyr, men pga. efterspørgsel er de mest almindelige kæledyr også med. Basen indeholder også temaer, hvor man uafhængigt af årstiden kan finde temaer som f.eks.: Hvad er et insekt? Hvor er dyrene om vinteren? Parring - hvordan gør dyrene? 

Adgang hjemmefra | Adgang fra biblioteket

 


Den store Danske Encyclopædi

Den elektroniske version af Den store Danske Encyclopædi ligger nu på nettet med 250.000 artikler, 10.000 illustrationer og over 1.000 lyd-og filmklip. Opdateres dagligt.

Adgang fra biblioteket

 

Duolingo

Lær sprog med Duolingo! Denne app er en sjov lille sprogskole, hvor du kan udfordre dig selv og får point for korrekte svar. Du kan også konkurrere med dine venner. Fås gratis til både iPhone og Android.

Adgang hjemmefra | Adgang fra biblioteket

 

Europa World Plus

Basen indeholder store uddybende artikler om verdens 9 regioner og omfatter uddybende landeinfomation, geografiske statistikker og internationale organisationer. Emnemæssigt spænder artiklerne desuden fra politik og økonomi til religion og miljø. Artiklerne er skrevet af eksperter på området. 

Sådan bruger du Europa World Plus (kursus fra eKursus.dk).

Adgang hjemmefra | Adgang fra biblioteket

 

Fagenes Infoguide (emu.dk)

Her kan du finde materiale og relevant baggrundsstof til din opgave. Du kan ved at klikke på den den enkelte uddannelse på forsiden, få vist og klikke dig frem til informationer om de enkelte fagområder.

Basen består af ca. 10.000 links til lærere og elever - vurderet og beskrevet af erfarne undervisere. Formålet med Fagenes Infoguide er at præsentere de bedste links på nettet til undervisningsbrug. Målgruppen er lærere og elever i grundskolen og på ungdomsuddannelserne. 

Adgang hjemmefra | Adgang fra biblioteket

 

Faktalink

Elektronisk tidsskrift, der giver både introduktion og uddybende information om aktuelle emner. 

Adgang hjemmefra | Adgang fra biblioteket

 

Forfatterweb

Indgang til en række kendte forfatterskaber inden for børne-/ungdoms- og voksenlitteraturen.

Adgang hjemmefra | Adgang fra biblioteket

 

 

Historiefaget.dk

Historiefaget.dk indeholder lette og svære tekster om dansk historie og omhandler hovedlinjerne i den danske historie. Den indeholder desuden billeder, quizzer, musik -, lyd - og filmklip samt aktuelle temaer og henvender sig specielt til skoleelever. 

Adgang hjemmefra | Adgang fra biblioteket

 

Legatbogen.dk

Legatbogen.dk er et gratis register over alle fonde og legater i Danmark. Målet er at gøre legatsøgning nemt og effektivt for alle.  De vil hjælpe ansøgere med at finde midler, og fonde & legater med at finde de rigtige ansøgere. Du kan søge mellem mere end 12.000 forskellige danske fonde og legater til næsten alt, fx. studieophold i udlandet, iværksætteri, kulturprojekter, foreninger og meget mere. 

Adgang hjemmefra og fra biblioteket 

 

Literature Resource Center

Omfattende tværfaglig litteraturvidenskabelig database. Information om forfattere og deres værker inden for alle genrer og alle perioder. Indeholder primært skønlitterære forfattere, men også faglitterære forfattere og journalister er medtaget. Hovedvægten er lagt på amerikanske personer, men mange lande er godt repræsenteret bl.a. en del europæiske forfattere. 

Adgang hjemmefra | Adgang fra biblioteket

 

Medicinhaandbogen

Få adgang til oplysninger om over 200 af de mest almindelige sygdomme og deres behandling. Sygdomsbeskrivelserne er illustreret og udarbejdet af 44 speciallæger med mangeårig tilknytning af det danske sundhedsvæsen. Du får også adgang til oplysninger om markedsførte humane lægemidler på det danske marked samt deres anvendelse. Der anvendes generelt en form og et sprogbrug, som ikke kræver særlige forudsætninger i form af sundhedsfaglig uddannelse eller lign.

Adgang hjemmefra | Adgang fra biblioteket

 

Mediearkiv

Her kan du søge artikler fra en række danske aviser. For at logge på : spørg efter brugernavn og password hos bibliotekaren.
Mediearkiv indeholder over 14 mill. artikler fra danske aviser, tidsskrifter, telegrambureauer m.v.: Berlingske Tidende, Politiken, Jyllands-Posten, Information, Ekstra bladet, BT, Ritzau, Reuter, Computerworld, Dagens Medicin, Erhvervsbladet, Ingeniøren m.fl. 

Adgang fra biblioteket spørg bibliotekspersonalet om login.

 

PressReader

PressReader giver online adgang til ca. 6150 aviser og tidsskrifter  fra mange forskellige lande på flere end 60 sprog.
Aviserne er holdt i deres oprindelige udseende, således at alle detaljer fra den trykte avis er tilgængelige. Der er samtidig et minimum på 90 dages arkiv. 
Du kan læse: The Washington Post, New York Post, The Daily Telegraph, USA Today, Al Jazirah, Arab News, Dagens Nyheter (Sverige), Göteborgs-Posten, Aftenposten (Norge), New Zealand Herald, Le Figaro og mange andre...

Se en detaljeret gennemgang af PressReader.

Adgang hjemmefra| Adgang fra biblioteket

 

RBdigital (tidligere Zinio)

RBdigitalgiver adgang til 343 engelsksprogede e-tidsskrifter, der er udvalgt i samarbejde med kolleger fra flere biblioteker. Udvalget består både af populære bladre-tidsskrifter og mere hard core fagtidsskrifter og spænder bredt fra The Economist til National Geographic, Cosmopolitan, Country Living, Inked, Backpacker og Rolling Stone. Flere af magasinerne er interaktive med hyperlinks, video- og audio sekvenser.
Tidsskrifterne er tilgængelige på samme tidspunkt som de trykte versioner, og der er adgang til ældre numre fra det tidspunkt, abonnementet starter. Tidsskrifter, der er checked-out skal ikke afleveres igen. Med hensyn til søgefunktion kan der søges på de enkelte tidsskrifttitler. RBdigital kan anvendes på PC, Mac, iPad, iPhone, Android og Kindle Fire. RBdigital App for at downloade og læse offline kan frit hentes.

Sådan bruger du RBdigital (Zinio) (kursus fra eKurser.dk)

Adgang hjemmefra | Adgang fra biblioteket

 

Samfundsfaget.dk

Denne portal giver en grundig indføring for skoleelever i samfundsvidenskaben centrale begreber og problemstillinger og dækker samfundsfag på C-niveau. Portalen er opbygget på samme måde som danskhistorie.dk og er opdelt i fire overordnede menupunkter, henholdsvis Politik, Økonomi, Samfund og Temaer. 

Adgang hjemmefra | Adgang fra biblioteket

 

Science in Context

Amerikansk database med fuldtekst-artikler indenfor et bredt spektrum af naturvidenskabelige emner.Indeholder dokumenter fra referenceværker, tidsskriftartikler i fuldtekst, aviser, eksperimenter, billeder, film- og lydklip og links til andre relevante hjemmesider.
Niveau: gymnasium/HF. Artiklerne er markeret med tre sværhedsgrader: Basic, Intermediate og Advanced. 

Adgang hjemmefra | Adgang fra biblioteket

 

Student Resources In Context

Her kan du kan søge viden om følgende emner : historie, litteratur, naturvidenskab, samfundsvidenskab m.m. Den indeholder ca. 8 millioner artikler i fuldtekst fra 1.000 tidskrifter og aviser. Indeholder også multimediemateriale som podcasts, video - og lydklip, kort og fotografier. 

Adgang hjemmefra | Adgang fra biblioteket

 

TURteori - kørekort til personbil

Via TURteori kan du øve dig, inden du skal til en kørekort prøve. Første gang et kursus benyttes skal der oprettes en personlig profil på siden. Efterfølgende er der fri adgang til kurserne.Kørekort til personbil indeholder alle delmål til teoriprøven og er opbygget i lektioner efter Rigspolitiets færdselsafdelings undervisningsplan. Der er flere prøveformer i kurset, der alle kan bruges som forberedelse til teoriprøven: , 10 kontrolprøver, 3 evaluerende teoriprøver, Multiple choice-opgaver, Tipskuponer. Opgaver og prøver kan gennemføres op til 10 gange. 

Adgang hjemmefra | Adgang fra biblioteket

 

UddannelsesGuiden

Hvad kan jeg blive? Læs om alle typer uddannelser, få vejledning og søg om optagelse på et studie. 

Adgang hjemmefra | Adgang fra biblioteket

 

Verdens-dyr.dk

Indeholder omtale af ca 250 eksotiske dyr i hele verden fordelt på seks kategorier. Pattedyr, Fugle, Fisk, Krybdyr og padder, Insekter og edderkopper samt bløddyr, krebsdyr og andre dyr. Målgruppe for begge databaser er danske skoleelever, lærere og naturinteresserede. 

Adgang hjemmefra | Adgang fra biblioteket