Studerende: AT 2018 - Alternative ideer til forandring og fornyelse

Adgang
Adgang hjemmefra og på biblioteket
Mangler du ideer din AT opgave? Eller har du brug for korte fakta eller uddybende artikler om dit emne? Så har vi samlet en række relevante links til emnelister og artikelbaser.

Er du i tvivl om hvad du skal skrive om, så frygt ej, for her er inspiration til en række forskellige emner, indenfor temaet alternative ideer til forandring og fornyelse: 100 emner til AT-opgaven 2018: Find inspiration her

Temaet alternative ideer til forandring og fornyelse byder på en række emner, lige fra nye medier og politiske deltagelsesformer til ideologier og politiske utopier, har idelogien stadig relevante forslag til forandringer. På http://forlagetcolumbus.dk/at-eksamen-2018/ kan du finde emner og forslag til litteratur indenfor samfundsfag, historie, engelsk, erhvervsøkonomi og psykologi.

Videnskab.dk har igen i år samlet en række videnskabelige artikler indenfor årets AT tema. PÅ https://videnskab.dk/krop-sundhed/at-2018-inspiration-til-alternativer-og-ideer-der-forandrer-og-fornyer kan du bl.a. finde artikler om fake news og alternative fakta, medicinsk cannabis og alternativ behandling, robotterne kommer, alt magt til folket, sådan blev Danmark til Danmark, Niels Bohr et alternativ til Einstein og bryd med normerne, som du kan bruge som inspiration,

http://teol.ku.dk/formidling/Gymnasieskolen/at_ressourcerum/at-2018/ kan du igen i år finde inspiration til året AT tema. Det teologiske fakultet har igen i år samlet ideer til året AT tema, set i et religiøst, filosofisk, samfundsfagligt og historisk perspektiv.

Et godt sted at starte, når du skal igang med din AT opgave er på https://faktalink.dk/alternativer-ideer-forandring-fornyelse fordi hjemmesiden både giver overblik og dybdegående information. Hver artikel begynder med en introduktion til emnet, hvorefter der dykkes dybere ned i stoffet med debat og perspektivering. Ofte har artiklerne også tilknyttet små forklarende videoer med fx forskere. Alle artikler afsluttes med en liste over kildehenvisninger og links.

Er du mere interesseret i samfundsspørgsmål har Student Ressources in Context, samlet en række artikler indenfor årets AT tema, hvor du kan hente inspiration og information. Artiklerne på engelsk.

 

 Lav din problemformulering

Når du har fundet dit emne skal du skrive en problemformulering. Er du i tvivl om hvordan problemformuleringen skal udformes så frygt ej. For på https://www.emu.dk/modul/2018-alternativer-%E2%80%93-ideer-til-forandring-og-fornyelse-begynd-her kan du hente inspiration til hvordan en problemformulering kunne se ud. På hjemmesiden giver forskellige fagredaktører deres bud på problemstillinger til de forskellige fag.

Bogen "Find viden: Informationssøgning for de gymnasiale uddannelser" skrevet af Trine Toft kan hjælpe dig med at skrive din problemformulering og giver dig gode råd til hvordan du søger mest effektivt, ved at begrænse din søgning så du kun får den mest relevante information.

Tal og fakta

Har du fundet dit emne, og har brug for at få styr på nogle af de kolde fakta, så kan du finde hjælp i artikelbasen Europa World Plus Online. Her står informationer om verdens lande, fx kort, befolkningstal, og landbrugs- og turismestatistikker. Artiklerne er på engelsk.  

Gå i dybden

Har du brug for at gå mere i dybden med dit emne, så kan du også finde videnskabelige artikler (på engelsk) i Science in Context. Artiklerne er emneopdelt, så der fx er en artikel om DNA under emnet Kemi.

Har du ikke fundet noget du kan bruge i disse linkskan du selv gå ind og se om biblioteket tilbyder nogle andre artikelbaser du kan bruge, eller du kan booke en bibliotekar, som hellere end gerne vil hjælpe dig med informationssøgning til din opgave.