Skal du skrive opgave?

Adgang
Adgang hjemmefra og på biblioteket
Ishøj Bibliotek har samlet en række nyttige netressourcer til dig der skal skrive opgave.

Biblioteksvagten
Bibliotekernes online spørgetjeneste hjælper dig med svar på alle spørgsmål,  også udenfor bibliotekernes åbningstid.
Få hjælp til at komme i gang med emnesøgninger, med at finde links, bøger, artikler, eller få forslag til tolkninger af forfatterskaber og meget mere.

Digital Artikelservice
Få tidsskriftartikler leveret hurtigt i din indbakke via Digital Artikelservice. Artikler er skrevet af fagfolk, er hurtige at læse og give din opgave og litteraturliste tyngde. 

EMU - Danmarks læringsportal
Danmarks undervisningsportal og skolernes fælles indgang til de vigtigste ressourcer på internettet.

EMU - For gymnasieelever
Her kan du læse om kildekritik, hvordan du laver problemformulering og få tips til konkrete opgaver som SRP- og AT-opgaver.

FriViden.dk
Videoundervisning med teori, opgaveløsninger og forsøg i matematik, fysik og kemi, biologi, naturgeografi. For elever i folkeskolens udskoling og for ungdomsuddannelserne.

Book en bibliotekar 
Ishøj Biblioteks tilbud til dig der har brug for hjælp til at få hul på din litteratursøgning.
Få professionel søgevejledning og arbejd koncentreret med dit emne sammen med en bibliotekar i en halv time.

Opgavetips.dk
Med små billedklip får du inspiration til hvordan du kan forbedre din opgave. Du får tips til informationssøgning, viden om kildekritisk vurdering af litteratur, får hjælp til udarbejdelse af litteraturlister og ideer hvordan du kan optimere din studieteknik. Siden er lavet til din mobiltelefon, men kan også anvendes på PC.

Ishøj Biblioteks Databaser 
I Ishøj Biblioteks databaser vil du kunne søge information og få viden om dit emne. Du kan læse en beskrivelse af hver enkelt base. 

SkrivOpgave.dk
Få gode råd om hvordan du vælger emne, finder litteratur, laver problemformulering og laver litteraturliste. Du får tips til hvor du kan søge litteratur og hvordan du forholder dig kildekritisk til det materiale du finder både på biblioteket og på internettet.  

Søg og bestil – trin for trin
Følg vores anvisninger på hvordan du søger litteratur – trin for trin.

”Søg og du skal finde” - søgeguide til informationssøgning
Få tips til hvordan du kan målrette dine søgninger og forholde dig kritisk til søgeresultaterne. I søgeguiden kan du få svar på spørgsmål som: Hvordan får jeg mest ud af Google? Hvordan kvalitetsvurderer jeg mine søgninger? Hvor finder jeg de gode kilder? Søgeguiden er udarbejdet af det Informationsvidenskabelige akademi.

"Søgeguiden"
”Søg og du skal finde” er også udviklet som app til iPhone og iPad – findes i appstore under navnet Søgeguiden

Materials