Samfundsfaget

Samfundsfaget

Adgang
Adgang hjemmefra og på biblioteket
Denne portal giver en grundig indføring for skoleelever i samfundsvidenskaben centrale begreber og problemstillinger og dækker samfundsfag på C-niveau.

Portalen opdateres konstant således, at den imødekommer samfundets hastige udvikling. Artiklerne er skrevet af faglige og didaktiske eksperter og er målrettet 8. – 10. klasse. 

Samfundsfaget.dk er inddelt i seks overordnede menupunkter, henholdsvis Politik, Økonomi, Samfund, Internationale temaer, Nationale temaer og Metode. Derudover er der under ”Aktiviteter” quizzer og spil - Vær dog opmærksom på at det lærerorienterede materiale er fjernet i denne biblioteksudgave, der er derfor mange af aktiviteterne, man ikke har adgang til som biblioteksbruger.

Under Metode findes et modul omkring Kildekritik, som også er meget anvendeligt i andre sammenhænge. Teksterne findes i en let og en svær udgave - i artiklerne er enkelte ord understregede, hvilket giver en ordforklaring, når man holder musen hen over ordet. Desuden er der en syntetisk oplæsningsfunktion til svagere læsere samt mulighed for at ændre teksten, så den er mere læsevenlig for ordblinde.

Målgruppe

8.-10.klasse samt unge og voksne med interesse for samfundsfaglige emner.

Søgeeksempler

Politiske partier, den globale økonomi, livsstil og forbrug, identitet, kønsroller, finansloven, kildekritik.
Søgefaciliteter: Enkel søgning og browse via temaerne.