Inspiration til børn

Sommerbogen 2024

Har du børn, som er vilde med at læse? Deltag i Sommerbogen og få en gratis boggave.

Af Line Lillevang Nørregård

Tags

Ferietid

Sommerferien nærmer sig, og når I alligevel skal ned på børnebiblioteket og låne en stak fantastiske feriebøger, så husk at få et udfordringsark til Sommerbogen med hjem. Igen i år forventes tusindvis af børn mellem 6 og 15 år nemlig at deltage i Danmarks største læsekonkurrence, når De Danske Børnebiblioteker fra 14. juni til 24. august inviterer til Sommerbogen. 

Hvordan foregår Sommerbogen?

Konceptet er enkelt: Læs en masse gode bøger, få en gratis boggave og vær med i konkurrencen om fede præmier.  Deltagende børn skal hente et udfordringsark på biblioteket og læse mindst tre bøger i løbet af sommerferien.

Med sine 30 læseudfordringer af varierende sværhedsgrad giver udfordringsarket en masse nye vinkler på gode læseoplevelser. Har du for eksempel nogensinde læst med fødderne i vand, med en is i hånden eller i selskab med en god ven?  

Når bøgerne er læst og arket udfyldt kan det afleveres på biblioteket igen - så belønner vi det flotte arbejde med en gratis boggave efter eget valg. Derudover er man ved indlevering af arket automatisk med i den nationale konkurrence, hvor hovedpræmien er, at få lov til at tømme en boghandel på 5 minutter.

Sommerbogens fornemmeste opgave er at tilbyde børn en masse spændende litteratur i sommerferien, øge læseglæden og få børnene til at dele de gode oplevelser med hinanden. De seneste år har Sommerbogen oplevet en kolossal opbakning fra biblioteker og børn – næsten alle landets kommuner har været repræsenteret på Sommerbogskortet, hvilket har ført til udfordringsark fra mere end 12.000 børn og over 30.000 anmeldelser.

Mere om Sommerbogen

Du kan læse mere om Sommerbogen her